– Granquists udtalelser om hybrider er ganske enkelt ikke korrekte, lyder det fra Liselotte Wesley Andersen, der afviser de finske teorier om hundeblod i de danske ulve …

Af Redaktionen

– Man kan finde hundegener i ulve og ulvegener i hunde. Men det gør dem ikke til hybrider, lyder det fra den danske DNA seniorforsker Liselotte Wesley Andersen fra Århus Universitet.

Dermed tager hun afstand fra den finske ulveekspert Eirik Granqvist, som hævder, at de europæiske ulve er blandet op med hundeblod og derfor er at betragte som hybrider.

Skabte debat om fotofældeulv

Den finske konservator og professor gjorde sig for alvor bemærket i Danmark, da han identificerede en “ulv” optaget i en dansk fotofælde som en hybrid.

LÆS MERE: Finsk professor: Dansk fotoulv er en hybrid

Den finske professor er allerede et kendt navn blandt ulveinteresserede, hvor hans kontroversielle hybrid-udtalelser syntes at dele vandene. Men selv om Granqvists teorier har mange sympatisører, høster han ikke anerkendelse i det etablerede danske forskermiljø.

– Jeg mener, at Granquists påstand om, at man ikke kan bruge DNA til at adskille ulv og hund er faktuelt ukorrekt. Det siger Liselotte Wesley Andersen som bl.a. er tilknyttet DNA-identificering af danske ulve.

Den danske forsker hævder, at det er slået fast, at de europæiske ulve er genetisk rene.

– Der findes mange internationalt publiceret artikler i per reviewed tidskrifter, der beviser den genetiske forskel på ulv, hund og hybrider mellem disse.

– Selv for Thy-ulven findes der et meget tydeligt genetisk bevis for, at den var en ulv og ikke en hybrid, siger Liselotte Wesley Andersen til Netnatur.dk

Den finske ulveekspert har således ifølge den danske forsker meget vanskeligt ved at finde dokumenteret opbakning til sine hybridteorier.

– Det er nok svært at finde internationalt publiceret videnskabelige artikler, der beviser Granquists udtalelser, hævder Liselotte Wesley Andersen.

– Granquists udtalelser er ganske enkelt ikke korrekte, hævder hun, men påpeger dog, at hund og ulv har vise fælles gener.

LÆS OGSÅ: Finsk ulveekspert lokket i en fælde

– Hund og ulv er tæt beslægtede. Derfor kan man finde hundegener i ulve og ulvegener i hunde. Det betyder dog ikke, at de er hybrider. Det samme kan man sige om homo sapiens og neandertaler, uden at man her taler om at de er hybrider, slutter den danske DNA-forsker Liselotte Wesley Andersen.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »