Ulv fra det første danske ulvekuld i mere end 200 år kan nu aflives, da den har fået status som problemulv i Tyskland

Af Redaktionen

Mindst fire ulve fra det første danske ulvekuld i nyere tid, er søgt mod Tyskland og nu har en af disse ulve fået status som problemulv. Det skriver JV.dk på baggrund af en meddelse fra det tyske mediehus SHZ. KLIK og læs: Ulv er nu officelt et problem og kan aflives  

Den danske ulv, der nu er blevet til en tysk problemulv, har stået bag flere angreb på husdyr i den tyske delstat Slesvig-Holsten. Angrebene skulle være fundet sted bag elektriske og muligvis også ulvesikre hegn.

Såfremt den tyske delstats miljø- og landbrugsministerium beslutter sig for at skyde den dansk/tyske problemulv, vil aflivningen blive den første af sin slags i Slesvig-Holsten.

Ulven med id-nummeret GW 924 m er en ung hanulv, der i 2017 kom til verden i Danmark som del af det første danske kuld i mere end  200 år. Men den unge ulv kan ikke holde sig fra tyske får og derfor er den nu erklæret problemulv. En status, der kan betyde, at dens dage er talte.

Men også i Tyskland er ulve et følsomt emne, og selv om man har en officiel holdning, der betyder, at problemulve kan fjernes – og altså skydes – er spørgsmålet, hvem der vil trykke på knappen og udstede den endelige dødsdom over ulven.

Endnu er det juridiske omkring en evt. nedlæggelse åbenbart ikke helt afklaret, men det ser ud til at en evt. tilladelse til nedlæggelse skal starte med, at der indsendes en ansøgning. Og her peges der på ramte landmænd eller organisationer som f.eks. landboforeningen og delstatens jægerforbund som mulige initiativtager.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »