Bo Ottesen, næstformand i Dansk Jagtspaniel Klub ser tilbage på alt det, som klubben opnåede i sit allerførst år

Af Bo Ottesen, næstformand i Dansk Jagtspaniel Klub

Nogle lidt trælse omstændigheder i begyndelsen af 2021, gjorde at Dansk Jagtspaniel Klub blev til. Der var ikke langt fra tanke til handling og igen ikke langt til oprettelsen af den nye klub.

Klubben blev dannet med opstart d. 19. Januar 2021. Vi kan sige at de før nævnte omstændigheder satte det sidste skub i forløbet med at danne klubben. Dog var vi en lille håndfuld spanielentusiaster, der i en rum tid havde gået med flere ideer til en, syntes vi, bedre Spanielverden.

Flere ting tydede dog på, at vi for at få vore ideer ført ud i livet, skulle gøre noget drastisk, så som at træde helt ud af den verden vi befandt os i og lave en helt ny klub. Skubbet fik vi og klubben blev lynhurtigt en realitet. Vi havde en hjemmeside fra et projekt der lå lidt stand by, som vi hurtigt kunne konvertere og i gang var vi.

Nu i skrivende stund, som er få dage til der er gået nøjagtigt et år, kan vi se tilbage på et år med en masse gode aktiviteter og i særdeleshed en opbakning uden lige.

Vi er ca. 500 medlemmer af Dansk Jagtspaniel Klub og ca. 2100 medlemmer på vores Facebook gruppe. Vi har afholdt medlemsdag i Skanderborg i silende regn, men trods det, dukkede der knap 150 positive mennesker op med deres hunde for at tage imod de aktiviteter, der var arrangeret dagen igennem. Vi har nu ni gode træningspladser med udlærte licenstrænere og aspiranter, der underviser cirka 400 + hunde og deres ejere pr. uge. Vi tilbyder alle at komme på vore træningspladser, uden at de er medlem af klubben.

Vi tror på, at vi kan hjælpe vores dejlige spanielrace (og deres ejere) med at få dem trænet som de skal trænes og der ved få en hund, der ikke får et negativt ry rundt i befolkningen. Blandt nogle har en FT spaniel et ry om at de ”går på væggene”, det er absolut ikke tilfældet, hvis de bliver trænet spanielmæssigt og det syntes vi ikke, skal have flere omkostninger end nødvendigt.

Jo flere godt trænede Spaniels der er landet over, jo bedre er det. Bl.a. sådan mener vi racen kan hjælpes. Vi har en race, der er i kæmpe fremgang og det skal vi både være glade for, men også se kritisk på.

Vi har lavet workingtests, som alle har været fuldtegnet, samt markprøver, som også har været fuldtegnede. Vi har brugt Irske og Engelske neutrale panel A dommere, der har lavet åbne skriftlige bedømmelser. Vi har gennemført et fuldtegnet mesterskab på Ørumgård gods. Vi har lavet samarbejde med Svensk jagtspaniel Klub, således vi anerkender deres prøver og de vores. Vi knytter os fremadrettet ydermere til de Svenske på flere steder, så som fælles prøvedage i weekenderne. Svenskerne tager en dag og vi en anden. Vi har på vores Facebookgruppe et medlemsblad med mange gode artikler og tilbud til både medlemmer og ikke-medlemmer.

Vi har udenlandske eksperter til at komme og undervise vores licenstrænere og samtidigt med dette arrangerer vi træningsseminarer til de medlemmer, der tager mod disse tilbud.

Vores vision er

  1. At udvikle spanielracen således den bibeholder sit jagtinstinkt og dermed sin interesse for at forblive den stødende fuglehund, der er den Danske jægers foretrukne hund.
  2. Arrangere tiltag og tilbud for den ”almindelige” jæger, der har sin hund primært som jagthund og familiehund.
  3. At arrangere workingtests. Dette for at garantere den danske jægerstand, at de har en jagthund, der egner sig til jagt i Danmark.
  4. At arrangere markprøver afsluttende med et mesterskab.
  5. At arrangere træningspladser med masser af gode tilbud landet over.
  6. At uddanne og forbedre vores trænere og træningspladser
  7. At tilbyde træning på alle niveauer.
  8. At tilbyde seminarer med udenlandske og Danske trænere.
  9. At arrangere medlemsdage så som spanieldagen, hvor der arrangeres masser af aktiviteter for familiehunden, jagthunden og markprøvehunden.
  10. At få taget godt hånd om og give tilbud til de hunde, samt deres ejere der ”bare” køber en spaniel fordi den er forholdsvis lille og handy, således disse får en god oplevelse af at have valgt lige netop DK’s mest populære jagthunderace.

Klubben kan kontaktes på www.djsk.dk

Bestyrelsen består af:

Jesper Brahe, Formand

Bo Ottesen, Næstformand

Mogens Pedersen, Kasserer

Jan Lundgård, Bestyrelsesmedlem

Thomas Degn, Bestyrelsesmedlem

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »