En svensk domstol har skærpet straffen til en dansk krybskytte fra seks til otte måneders fængsel og samtidig nægtet ham videre ankemuligheder.

Af Redaktionen

Den danske jæger der i 2005 var på krybskyttejagt efter rådyr fra en bil i Årjäng i Sverige, er nu endelig idømt otte måneders fængsel. Samtidig er han nægtet tilladelse til at anke sin dom til Højesteret.

Således er landsrettens skærpede dom på otte måneders fængsel stadfæstet. Oprindeligt blev fire danske jægere anklaget for flere forbrydelser i forbindelse med deres jagt i Sverige. Den nu 44-årige mand blev i september 2009, idømt seks måneders fængsel for to tilfælde af grov jagtkriminalitet.

To af hans jagtkammerater fik betingede domme og bøder.

Fængselsdommen blev appelleret til landsretten, der nu har skærpet straffen til den (nu) 44-årige dansker og idømt ham otte måneder på vand og brød.

Danskerne har konsekvent nægtet at møde i retten, hvorved rettergangen er blevet trukket i langdrag og dommen først er faldet nu. Den sidste af de fire jægere har haft så god en sag at anklageren nu har valgt helt at frafalde anklagerne mod ham. Han får således god tid til at besøge sin ven i det svenske fængsel under afsoningen.

De svenske domstole er ikke til at spøge med når det gælder jagtkriminalitet. For ikke så længe siden blev en anden dansker idømt en bøde på 26.000 for at skyde en buk fra bilen og tidligere er en anden dansk jæger idømt en bøde af samme størrelse for fejlagtigt at skyde en dåhjort i forbindelse med bukkejagt.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »