I ulvedebatten er det vigtigt, at alle bliver hørt, og ikke igennem organisationer og foreninger. Det udtaler Hans Peter Hansen, forsker i demokrati og naturforvaltning …

Af Redaktionen 26. januar 2017

Hans Peter Hansen, forsker i demokrati og naturforvaltning på Århus Universitet understreger, at alle skal inddrages i debatten om ulve.

– Hvis nogle grupper føler sig udelukket fra debatten kan det føre til selvtægt og anarki, advarer han ifølge Dagbladet Holstebro-Struer

Læs mere: Professor: Ulven kan føre til anarki

Hans Peter Hansen peger her mod nord, hvor ulvepolitikken i Sverige, Norge og Findland har ført til f.eks. illegal jagt, vold og trusler mod embedsmænd.

Læs også: Sverige: Ulve skydes ulovligt

Han kan ikke udelukke, at Danmark kan ende i samme situation som de nævnte lande, hvor ulve-politikken deler vandene.

Derfor er det vigtigt, at man i højere grad end nu inddrager de folk, der bor i de områder, hvor ulvene opholder sig, lyder det fra Hans Peter Hansen, som i flere år har arbejdet på Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala og dermed oplevet ulve-debatten på nærmeste hold.

Læs også: Ulvemafia nu dømt i landsretten

På den baggrund understeger han i følge Dagbladet Holstebro-Struer, at det er vigtigt, at alle bliver hørt, og ikke igennem organisationer og foreninger.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 136)

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »