Fire ulve opholder sig med sikkerhed i Danmark og selv om flere har observeret ulveunger i sæsonen 2018, kan DCE ikke med sikkerhed fastslå, at Danmark har oplevet endnu et kuld ulveunger

Pressemeddelse fra Facebooksiden ‘Her er ulven i Danmark’

En ny kvartalsstatus fra den officielle ulveovervågning fortæller, at der er minimum fem ulve i Danmark, og at de formentlig fordeler sig sådan tre steder i Jylland:

VESTJYLLAND: Forældreparret fra Stråsø-koblet plus formentlig mindst én hvalp fra sidste år. Der er desuden observationer af op til fire nye hvalpe, men ulveforskerne i Aarhus tør ikke med sikkerhed fastslå, at parret har ynglet igen i år.

DJURSLAND: Meget tyder på, at en ulv holder til på Djursland. Forskerne beretter om otte nye fund af ulv eller formodet ulv på Djursland i perioden 1. juli-30. september 2018, men ved ikke, om det er en af hvalpene fra Stråsø-koblet eller en ‘ny’ ulv fra et andet sted.

NORDJYLLAND: Hanulven GW781m bevæger sig i faste vandringsmønstre mellem det nordlige og sydvestlige Vendsyssel, men optræder i stigende grad fast i området ved Råbjerg Mile, syd for Skagen. 

– Det maksimale antal genetisk identificerede ulve i Danmark ved udgangen af tredje kvartal er nede på fire, selv om tallet formentlig er “cirka fem”, lyder det ifølge forskernes resume på Ulveatlas.dk. I DCE’s kvartalsrapport for 2018, kan man desuden læse, at der er “tilgået flere observationer med øjenvidneberetninger, hvor op til fire hvalpe efter sigende skulle være blevet set. Men i mangel på sikker dokumentation, kan fundene ikke bekræftes som værende sikre og derfor kan det på nuværende tidspunkt hverken be- eller afkræftes, hvorvidt Ulfborg- parret på samme vis som i 2017 også har fået hvalpe i 2018. Igangværende og fremtidige genetiske analyser vil sandsynligvis afdække, hvorvidt ulveparret fortsat er intakt og har fået unger i 2018.”

Den nye rapport fra DCE, får Erik Poulsen, kandidat til Europa-Parlamentet for Venstre og redaktør af Facebooksiden ‘Her er ulven i Danmark’ til at meddele følgende i den aktuelle pressemeddelse: 

“Forskerne skriver om den nordjyske husdyrdræber GW781m, at ‘det tilsyneladende regelmæssige vandringsmønster kunne tyde på at GW781m nu afpatruljerer et fast revir, hvor Råbjerg-området er centralt’. En sådan fast tilstedeværelse af en ulv, der i både Danmark og Tyskland står bag en stribe angreb på husdyr, bør føre til, at bekymrede husdyrholdere i Nordjylland får samme rettigheder i form af tilskud til hegn som husdyrholdere i den vestjyske ulvezone. Situationen er knapt så alvorlig på Djursland, da det foreløbigt ikke tyder på at være en husdyrdræbende ulv”, siger Erik Poulsen, kandidat til Europa-Parlamentet og redaktør af facebooksiden ‘Her er ulven i Danmark’.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...