De britiske jægere Ian Harford og Steve Wild valgte et camumønstre ved navn ’Avanti’ 
fra danske Deerhunter, da de sammen skulle optage en film om jagt på den spanske stenbuk

KLIK og læs mere om jagt og natur i SPANIEN

Af Redaktionen 13. juli 2016

Det var en tidlig morgen i april måned og solen var ved at stå op, da de professionelle jægere Ian Harford og Steve Wild gjorde sig klar til jagt efter spansk stenbuk i et bjergrigt landskab beliggende ca. 4 timers kørsel fra Madrid.

Med sig under jagten havde de to jægere et filmhold og for at komme så tæt på dyrene som overhovedet muligt, havde de sammen brugt meget tid på finde den beklædning, som de mente ydede dem den helt rette camouflage.

Jægere og fotografer skulle falde bedst muligt ind i landskabet og derfor skulle påklædningen tage højde for den dominerende terræntype og kontrasterne i landskabet ikke mindst. Stenbukke har nærmest kikkertsyn og ser afvigelser i terrænet på meget lang afstand.

Ian og Steve valgte Avanti camouflage i Max-5 i det brede udvalg fra danske Deerhunter, da dette camumønstre netop er designet til jagt i Sydeuropas mere tørre bjerglandskaber.

’Avanti’ Jakke, anorak og bukser er udstyret med Deer-Tex membran, da holdet tillige ønskede et jagtsæt, der kunne holde vind og vand væk fra kroppen samtidigt med, at huden kunne ånde, når de pakket med jagt- og filmudstyr bevæggede sig rundt i landskabet.

Medvirkende årsag til, at valget faldt på ’Avanti’ jakke, anorak og bukser var iøvrigt, at tøjet er designet i et strækbart, ikke strammende materiale, der yder en høj grad af bevægelsesfrihed under aktive jagtformer.

Selskabet blev guidet af Fran Cortina og Jose Utrillas fra firmaet Corju, som har specialitet sig i jagt på Beceite Ibex. Samlet set råder de over 42.000 hektar, hvor de er i stand til at tilbyde stenbukkejagt til de fleste jægere – også til dem, der ikke er i absolut topform, da der også findes veje og stier i det ellers uvejsomme spanske bjergterræn.

foto6

Avanti i camouflage i Max-5 fra danske Deerhunter er bl.a. designet til jagt i tørre sydeuropæiske bjerg- og højsletteområder. KLIK og læs mere om jagt i SPANIEN

Ian Harford og Steve Wild skulle dog ud i områdets yderområder. Derud hvor også små marginaler gør en forskel og hvor de samtidig kunne afgøre om valget af det dansk designede jagtsæt nu også var det helt rigtige valg til filmen om den spanske stenbukkejagt.

KLIK og se flere produkter fra DEERHUNTER

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »