Det er “ikke DCE, der argumenterer for, at der skal indføres en adaptiv jagtforvaltningsplan” lyder det fra Thomas Bregnballe, DCE som her kommenterer debatartikel om jagt på stor regnspove

Af Thomas Bregnballe, DCE, Institut for Bioscience Kalø, Aarhus Universitet

I kommentareren ”DCE SKAL RÅDGIVE, IKKE POLITISERE” fra den 26. marts skriver Henning Kørvel bl.a.: ”.., jeg har DCE mistænkt for, at de sovser en eventuel ny jagt på stor regnspove ind i adaptiv forvaltning”.

Der er ingen grund til at mistænke DCE for dette, for det fremgår klart af rapportens tekst om stor regnspove, at det ifølge en international aftale i AEWA er en forudsætning for indførelse af jagt på stor regnspove i Danmark, at der udarbejdes en international adaptiv forvaltningsplan, og denne plan vil bl.a. Danmark skulle følge.

Til daglig omtales ’AEWA’ som ’Vandfugleaftalen’. Den er udarbejdet inden for rammerne af Bonn-konventionen (forkortelsen AEWA står for ’Agreement on the Conservation of African-Eurasian Migratory Waterbirds’).

Det er med andre ord ikke DCE, der argumenterer for, at der skal indføres en adaptiv jagtforvaltningsplan. En af DCEs opgaver, som har været knyttet til processen med at revidere jagttider, hat bestået i at gøre rede for mulighederne for at indføre en jagttid på bl.a. stor regnspove.

Med det i tankerne ville det være forkert, hvis ikke DCE gjorde opmærksom på, at indførelse af jagt på stor regnspove i Danmark kun vil kunne ske, hvis der udarbejdes en international adaptiv forvaltningsplan for arten. Den forudsætning har intet at gøre med DCE.

LÆS OGSÅ: ER JAGT PÅ STOR REGNSPOVE PÅ VEJ TILBAGE?

 

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »