Netnatur.dk nærmer sig 10.000 artikler, men bruger man sidens små grå, er det nemt at finde frem til det, som man ønsker at læse mere om

Af Redaktionen

Netnatur er inddelte i sektioner, kategorier og i tags.
Kategorier er mærket som grå felter, der gør det nemt at finde frem til det man vil læse mere om.
Tags er mærket som hvide felter og ses nederst i alle artikler.  

Mange anvender allerede den omfattende inddeling af de mange artikler, som man kan læse på Netnatur.dk

Øverst i menubaren finder man sektionerne. De samler alle informationerne efter emne og her findes f.eks. sektionerne jagt, hund, marked og shop.

Flere af disse sektioner har undersektioner.

Sektionen JAGT er f.eks. delt ind i Riffeljagt, Hagljagt og Buejagt etc.

Hagljagt har tilsvarende undersider og under hagljagt ses oversigt over Andejagt, Sneppejagt og Fasanjagt etc.

Denne inddeling betyder, at Netnatur.dk ikke blot er en hjemmeside for jægere og andre naturinteresserede.

Netnatur er en meget stor i hjemmeside bestående af en lang række minde og meget forskellige “hjemmesider”.

De små grå kategorier

I de enkelte artikler ses disse inddeleinger ved grå felter øverst i artiklerne. En artikel kan f.eks. i begyndelsen være forsynet med følgende kategorier:

Jagten, Riffeljagt, Bukkejagt

Klikker man på en af disse kategorier, går man til en oversigt over det emne, som man i situationen interesserer sig mest for.

I bunden af artiklerne er der en række tags. De virker på samme måde, men er mere specifikke. Men de er dog ikke grå. Men derimod hvide.

En artikel om jagt på svenske bukke i Sverige kan f.eks. være forsynet med følgende tags:

“Jagt i Sverige”, “Brunstjagt”, “Lokkejagt” samt relevante stednavne eller personer nævnt i artiklen.

Et klik på et af disse tags vil vise hvad vi ellers har skrevet om f.eks. “Jagt i Sverige” eller “Lokkejagt” og “Brunstjagt# i almindelighed.

Google

Der er dog også andre måder at finde frem til det læserstof på Netnatur.dk, som man interesserer sig for.

Mange bruger naturligvis de store søgemaskiner, og herunder i særdeleshed Google, når de skal finde informationer på Netnatur.

Vil man f.eks. læse en artikler om bukkejagt, kan man søge på ordet bukkejagt. Da dukker sektioner, kategorier og artikler op blandt de mange søgeresultater, der henviser til en lang række andre hjemmesider. Søger man på to ord samtidig bliver søgningen mere præcis.

“Bukkejagt Netnatur” viser stort set kun oversigt over sektioner, kategorier og artikler, der handler om bukkejagt på Netnatur.dk. Og er man f.eks. på “jagt” efter informationer om den bedste sammenhæng mellem pris og kvalitet i forbindelse med bukkejagt i Polen, kan man søge på følgende:

“Bukkejagt Polen Netnatur”

Da vises link til en eller flere artikler fra Netnatur, som handler om emnerne, der blev søgt på i kombination.

Google viser dog også annoncer som en del af søgeresultatet og de tre, fire øverste kan bestå af betalte søgeresultater. De enkelte annoncer er markeret med fed skrift som annonce.

Netnatur søgemaskine

Endelig kan man bruge den søgefunktion, der ses øverst i den sorte bjælke på Netnatur.dk. Denne holder søgningen indenfor de mange tusinde opslag, der findes i Netnaturs omfattende arkiv.

Anvendes denne funktion holdes søgningen alså inden for hjemmesiden.

Søger man f.eks. på de tre ord “Bukkejagt Polen Guldbuk” vises oversat over de artikler, der indeholder alle tre ord.

Søgningen direkte på Netnatur.dk vil også vise nogle af de opslag, som brugerne har lagt op i sidens Køb og Salg funktion. (Marked)

Søger man f.eks. på “Labrador” vil man både se artikler, video og billeder om Labradors, men også opslag om labradors der sælges eller søges via brugernes brug af Netnatur.dk/MARKED

Søgeresultater fra Markedet er i reglen ikke forsynet med billeder og er man ikke på udkik efter en labrador, kan man naturligvis se bort fra disse søgeresultaer.

Nyhedsbreve og Netnatur Club

For at finde det, som man leder efter, skal man naturligvis vide, hvad det er man skal søge. Og en oplagt mulighed er derfor at melde sig til Netnaturs Nyhedsbrev.

Dermed holder man sig opdateret om stort set alt, hvad der sker indenfor jagt og natur.

Via nyhedsbrevene blev man f.eks. meget tidligt informeret om at Sverige “sansynligvis” vil indfører ny jagttid på råbukke. En information, der kan være afgørende, når sæsonen skal planlægges. Netop Sverige spiller som jagtland en meget stor rolle for en lang række danske jægere.

Efterfølgende fik man via Nyhedsbrevet oplysning om, at de nye jagttider trådte i kraft. Men uden denne viden vil man måske ikke søge på “jagttid bukkejagt Sverige” forud for den næste jagtrejse til landet med Europas måske stærkeste råbukke.

Man vil sandsynligvis gå ud fra, at bukkejagten næste år er som den plejer at være og som den i øvrigt har været i de sidste mange årtier.

Se eksempel Netnatur Club

Det er gratis at være medlem af Netnatur Clubs nyhedstjeneste og tilmedlignen kan ske nederst i denne og mange andre artikler. Framelding kan tilsvrande ske i bunden af de nyhedsbreve, der sendes direkte til din indbakke.

Som afsluttende bemærkning til hvordan man får mest mulig ud af Netnatur, skal det oplyses, at man naturligvis er velkommen til at kontakte netnatur.dk. F.eks. via mail på info@netnatur.dk, hvis der er spørgsmål eller gode råd til hvordan vi kan gøre Netnatur endnu bedre.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »