Der er en første af alting. Den første sut. Det første skridt. Det første kys. I Jagtbogen – Råbukken beretter Peter Thisted om den første buk

Af Netnaturshop.dk

Tekst af Peter Thisted

Min første buk glemmer jeg aldrig. Sådan tror jeg, det forholder sig for de fleste.

Tiden skal helt tilbage til 1995.

På det tidspunkt havde jeg taget jagttegn året før, men da jeg ikke havde noget sted at gå på jagt, var det med riffel ikke noget, som jeg havde overvejet, før min daværende chef en dag spurgte mig, om ikke jeg havde lyst til at komme på bukkejagt på hans ejendom.

Den dag tog det ikke lang tid at komme hjem fra arbejde, og så måtte jeg ellers i gang med at tælle sparepengene – og dem var der ikke så forfærdelig mange af på det tidspunkt.

Men med lidt hjælp fra salget af en Gibson elguitar lykkedes det at skrabe tilstrækkeligt sammen, så der kunne investeres i en Carl Gustav 6,5×55 med en Tasco kikkert på – og så var det ellers bare med at komme på skydebanen og få riflen skudt ind.

Jeg havde tidligere skudt mange skud ved militæret, så hvis riflen ellers fungerede, kunne det ikke gå helt galt. Og egentlig var jeg faktisk imponeret over Carl Gustav-riflen. En gammel renoveret militærsag – men ikke desto mindre kunne den sætte tre skud inden for en femmer. Fint!

Efter en veloverstået riffelprøve følte jeg mig helt klar til at drage ud på Dianas stier.

På dette tidspunkt var vi tre uger henne i juni måned, og der var således tre uger tilbage af bukkejagten.

Jeg var blevet tilsagt at møde op kl. 20 hos chefen, og jeg var der på slaget. Det var en virkelig varm aften, og solen bagte stadig godt og grundigt på alt, hvad den ramte.

Vi tog Land Roveren ud mod skoven, og undervejs så vi flere dyr rejse sig i det forholdsvis høje græs, som stødte op til skoven. Vi fortsatte et stykke endnu, og jeg blev kørt helt hen til en hochsitz, som var placeret i et skovhjørne ud mod en stor græsmark.

– Vent du bare her. Når der er gået en halv times tid, så skal der nok kommer dyr på marken, var beskeden.

Beretningen “Den første buk” fortsætter i
Jagtbogen – Råbukken

KLIK og bestil her

Indhold:

Jagtbogen – Råbukken

Forårsbjørn i Canada

Tryk og fuglejagt i Danmark

Kronhjort i New Zealand

Historisk danske elefantjagt

Vildsvin i Sverige

Gemse i New Zeland

Buejagt i Danmark

Pukkellaks i Canada

Tahr i New Zealand

Bukkejagt i Skotland

Bukkejagt i Danmark

Trofæopmåling

Drivjagt i Danmark

Cullhunt i Sydafrika

Tarpons Venezuela

Råbuk i Sverige

Wallery i New Zeland

Det er da ikke en spidsbuk

KLIK og bestil her

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »