Nedlægges den allerførste sneppe på Schackenborg udløser det et helt unikt ritual 

Af Netnatur 12. december 2016

Hvornår topper jagtkarrieren? Hvornår bliver det ikke større?

Er det når man nedægger den første and? Eller er det, når man knæler ved den først råbuk eller er det, når man har held med en drømmejagt under mere fremmede himmelstrøg?

Spørgsmålet er enkelt, svaret vanskeligt. Hvordan peger man den bedste oplevelse ud af mængden af forhåbentlig mange gode oplevelser. Dette er ikke nemt – uanset hvor mange man har bag sig.

Men den første sneppe; den glemmer man aldrig.

Er man tilmed så heldig at nedlægge den første skovsneppe på sønderjyske Schackenborg, må oplevelsen brænde sig fast som en af de allerstørste. Og dette uanset hvad man allerede har oplevet eller hvad man efterfølgende måtte opleve på sin vej.

LÆS REPORTAGE om sneppejagt på Schackenborg herunder.

 

Schackenborg har en unik sneppedåb

På det sønderjyske slot udløser den allerførste sneppe en række unikke ritualer, som man ikke finder andre steder i kongeriget.

Man tager næppe munden for fuld, når det hævdes, at debuttanten nærmest bliver slået til sneppejæger, når dagen er forbi og dagens oplevelser evalueres.

20151101-at4p7469-edit

Hvor man skal kysse sin allerførste skovsneppe, er der flere meninger om. Men også her har Schackenborg og distriktets tilknyttede skytte Martin Pedersen deres egen holdning.

På det sønderjyske slot udløser den allerførste sneppe nemlig en række unikke ritualer, som man ikke finder andre steder i kongeriget.

Man tager næppe munden for fuld, når det hævdes, at debuttanten nærmest bliver slået til sneppejæger, når dagen er forbi og dagens oplevelser evalueres.

Dette kan man læse mere om i Jagtbogen

Snepper til alle

I ord og billeder følger vi en fynsk far og hans to voksne sønner. Sammen med en af landets mest succesfulde sneppejægere jager de snepper på en landets mest sneppesikre distrikter.

Og selv om intet er sikkert, når det gælder jagt på snepper, kan det godt afsløres, at de fire jægere ramte en af de dage, hvor der var snepper nok til alle.

LÆS MERE:

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »