Ikke nok med, at den svenske jæger blev alvorligt skadet, da hans riffel eksploderede – nu må han også politianmelde Normark for at få delene til sit ødelagte våben igen

Af Peter Thisted

Det var tilfældigheder eller en beskyttende engel der afgjorde, at Christer Svensson overlevede hin dag på skydebanen, da hans Blaser R93 eksploderede.

Efter det skæbnesvangre skud hang hans tommelfinger kun i en hudlap, men det var netop tommelfingeren der forhindrede, at bundstykket var gået ind i kraniet på ham.

Men trods det, var ulykken alvorlig nok, og det har krævet adskillige komplicerede operationer, inden han kom til hægterne igen. Bl.a. har han fået indopereret titaniumplader i ansigtet, da både den højre bihule og kinden var væk.

Krav fra Blaser

Blaser forlangte efter ulykken, at riflen skulle undersøges af DEVA-instituttet i Tyskland i stedet for Statens kriminaltekniska laboratorium i Sverige, hvilket Christer Svensson nødtvunget indvilgede i.

Efter flere måneder kom der så konklusionen fra DEVA: Fejlen ikke kunne tillægges våbnet men derimod den fabriksladede Norma Alaska ammunition. Et for højt tryk kombineret med et defekt hylster var deres umiddelbare gæt. En konklusion, som Christer Svensson med sine 50 års riffel-erfaring ikke har meget til overs for.

Efter at have rykket for det defekte våben i tre måneder, kom den så endelig retur fra instituttet.
Sagen er nemlig den, at uden det ødelagte våben, så vil han ikke kunne få erstatningt af forsikringsselskabet.

Noget mangler

Men noget var galt. Nogen havde fjernet patronlåget og bundstykket. Og våben-nummeret på piben manglede. Dog kunne han se, at nogen havde indridset et nummer i stedet på piben, som han hurtigt kunne se, ikke hørte til hans våben. Christer Svensson havde nemlig fået monteret et korn på sin pibe, og en sådan havde der aldrig været på den pibe, som han nu stod med i hånden.

Efter henvendelse til Normark har han så fået beskeden, at de manglende dele ikke længere kan tilvejebringes.

Sagen er derfor nu helt låst for den svenske jæger. Uden delene, ingen forsikringssum. Nye henvendelser til Normark ender resultatløst.

Jeg vil have svar på, hvor mine våbendele er. Normark vil tilsyneladende ikke længere tale med mig, så jeg har i samråd med min advokat været nødt til at tage det drastiske skridt at politianmelde Normark, fortæller Christer Svensson til Svensk Jakt.

Svensk Jakt har forelagt Normark sagen, men de mener ikke, at de kunne have handlet anderledes i sagen – hvilket Christer Svensson nok ikke er helt enige med dem i.

LÆS OGSÅ: Tyskland: Atter en ulykke med Blaser R93

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »