Snaps af valnød er efter min mening kongen over alle snapse – og det er i perioden sidst i juni, at du skal ud og plukke de grønne valnødder, hvis du vil have en dejlig snaps til vinterens jagtfrokost

Af Redaktionen

Det er utrolig enkelt at lave en flot og velsmagende snaps på de grønne valnødder.

3-4 grønne valnødder udskæres i kvarter, og nedsænkes i en flaske vodka eller neutral snaps som for eksempel en Brøndum akvavit.

Hvis du kan lide at holde øje med snapsen, så køb en flaske klar Brøndum. Det er et fantastisk syn at følge med i, hvordan snapsen langsomt skifter farve. Først bliver den gul, så grøn, og endeligt bliver den med tid næsten helt sort.

Lad snapsen stå mørkt og ikke for varmt til november eller december.

Herefter filtrerer du vædsken gennem et kaffefilter eller klæde. Du har nu en flaske med koncentrat, som du kan tynde op med yderligere 3-4 flasker snaps, alt efter hvilken styrke og smag du foretrækker. Det er “desværre” nødvendigt, at smage sig frem.

Vinder ved lagring

Når flaskerne er klar, kan du lægge dem på lager – gerne et mørkt sted. Valnøddesnapsen vinder ved længere tids lagring, og snapsen får en meget fin cognacfarve samt en dejlig blød og rund smag med alderen.


FØLG NETNATUR.DK PÅ FACEBOOK

Gå ind på Netnatur’s facebook side, tryk på knappen “Følger” og marker punktet “Se først”.
Så sikrer du dig, at du får alle nyheder.