Snaps af valn√łd er efter min mening kongen over alle snapse ‚Äď og det er i perioden sidst i juni, at du skal ud og plukke de gr√łnne valn√łdder, hvis du vil have en dejlig snaps til vinterens jagtfrokost

Af Peter Thisted

Det er utrolig enkelt at lave en flot og velsmagende snaps p√• de gr√łnne valn√łdder.

3-4 gr√łnne valn√łdder udsk√¶res i kvarter, og neds√¶nkes i en flaske vodka eller neutral snaps som for eksempel en Br√łndum akvavit.

Hvis du kan lide at holde √łje med snapsen, s√• k√łb en flaske klar Br√łndum. Det er et fantastisk syn at f√łlge med i, hvordan snapsen langsomt skifter farve. F√łrst bliver den gul, s√• gr√łn, og endeligt bliver den med tiden trasformeret til n√¶sten helt sort.

Lad snapsen st√• m√łrkt og ikke for varmt til november eller december.

Herefter filtrerer du v√¶dsken gennem et kaffefilter eller kl√¶de. Du har nu en flaske med koncentrat, som du kan tynde op med yderligere 3-4 flasker snaps, alt efter hvilken styrke og smag du foretr√¶kker. Det er “desv√¶rre” n√łdvendigt, at smage sig frem.

Vinder ved lagring

N√•r flaskerne er klar, b√łr du l√¶gge dem p√• lager – gerne et m√łrkt sted. Valn√łddesnapsen vinder ved l√¶ngere tids lagring, og snapsen f√•r en meget fin cognacfarve samt en dejlig bl√łd og rund smag med alderen.


F√ėLG NETNATUR.DK¬†P√Ö FACEBOOK

G√• ind p√• Netnatur‚Äôs facebook side, tryk p√• knappen ‚ÄúF√łlger‚ÄĚ og marker punktet ‚ÄúSe f√łrst‚ÄĚ.
Så sikrer du dig, at du får alle nyheder.

Del gerne artiklen hvor du √łnsker...
Translate ¬Ľ