Forgiftede kødstykker konstateret i en død ulv, der blev fundet ved Hedemark i maj 2019 

Af Redaktionen 

Død ulv, fundet ved Åsnes i Hedmark i maj måned 2019, indeholder spor af ethylenglycol, som er et middel, der for eksempel anvendes i frostvæske.

Det skriver NRK.dk d. 18. december 2019. 

Den døde ulv blev fundet nogle måneder efter, at der i december 2018 var fundet forgiftede kødstykker i samme område. Kødstykkerne var forgiftet med det samme stof, som nu er konstateret i den døde ulv.

 

 

Norsk politi advarer mod forgiftet kødstykker   

I følge det norske medie, ser politiet meget alvorligt på brug af gift i naturen, men har p.t. ingen mistænkte i sagen.

Politiet opfordrer dog folk i området til at være opmærksomme, og understreger, at giften kan medføre, at også hunde og andre kødspisende dyr kan dø en efter politiets oplysninger lang og smertefuld død.

Dødelig dosis ethylenglycol er for voksne mennesker i følge MST vurderet til omkring 1600 mg/kg legemsvægt (lgv.). KLIK og læs mere i link herover.  

 

Ulv og gift

Også i Danmark er der konstateret brug af gift mod rovdyr, som nogle har fundet uønsket. Der er dog aldrig observeret giftdræbte ulve i Danmark. 

Giftsagen fra december 2018 blev aldrig opklaret og der er ikke noget, der  tyder på, at fundet af den forgiftede ulv har bragt politiet tættere på en opklaring.

KLIK og læs mere om GIFT 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 136)

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »