Mourits Troldtoft, der er dømt for ulovligt at nedlægge en ulv, fastholder det var en fejl, at DNA analyser ikke blev fremlagt, da han blev dømt for at skyde en ulv, som han mener kan være en ulvehybrid

Af Redaktionen

Mourits Troldtoft, som nu træder frem og i TV indslag fortæller om hvorfor han skød en ulv på sin ejendom i april måned 2018, påpeger, at det aldrig er påvist, at den nedlagte ulv rent faktisk var en ulv.

Han mener. som hans forsvarsadvokat har udtalt tidligere, det er en fejl, at DNA-undersøgelser ikke blev anvendt i byretten, da det burde undersøges om den nedlagte ulv rent faktisk er en ulv.

Ulven og tamhunden, som nedstammer fra ulven, er så nært genetisk beslægtet, at de kan få unger med hinanden. I sådanne tilfælde bliver afkommet hybrider af både ulv og hund. Hybrider er ikke beskyttede af EU’s habitatdirektiv og skal aflives, hvis DNA-undersøgelser kan bekræfte, at der er tale om hybrider. Der findes ikke regler for, hvor stor en del af DNA’et, der skal stamme fra hund, før man klassificerer en ulv som en hybridulv. Kilde: Miljøstyrelsen

Ulvehybrider forekommer i centraleuropa og ikke mindst i Italien fylder debatten en del i spørgsmålet om ulvens fremtid. I Norden har teorierne om ulvehybrider aldrig rigtig haft vind i sejlene, selv om et hold finske jægere – dømt for ulovlig ulvejagt – også har forsøgt at forsvare sig med at det var hybrider, som de havde nedlagt.

I Sverige han man dog for nyligt nedlagt seks sorte ulve. Der forekommer ikke sorte ulve i den nordiske bestand, har forskere påpeget, hvorfor ulve-hybriderne blev nedlagt uden for den officelle reguleringsperiode.

KLIK og læs også: MANDEN BAG ULVEDRAB TALER UD FOR FØRSTE GANG I TV INDSLAG

Hvorvidt ulven, der blev nedlagt af Mourits Troldtoft, var en ulv eller en ulvelignende hybrid – altså en blanding af en ulv og en hund, kan dog kun afgøres via en DNA analyse. Og selv om ulven var efterkommer af det danske ulvepar, som i almindelighed regnes som ægte ulve, mener den dømte, at det bør undersøges via DNA.

KLIK og se artikeloversigt kategoriseret som ULVEHYBRID

Se herunder hans argumentation overfor TV MidtVest … og hør samtidig hvordan Egon Østergaard, formand for DOF og medlem af Vildtforvaltningsrådet, ser på den dømtes fremstilling.

I februar måned skal den ankede dom for landsretten i Viborg den 26. februar.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »