Knive til stort set alle formål og med mulighed for – uden ekstra beregning – at få sin jagtkniv graveret. Dolk.dk gør serioproducerede redskaber personlige

Dolk.dk – hjemmeside med udvalg af knive, der personliggør redskaber til jægere, lystfiskere og andre aktive naturbrugere via graveringer af navn og logo etc.

Af Netnatur.dk

Jagtknive, fiskeknive, lommeknive, schweizerknive, Buchcraftknive samt dolk og “Bowie Knives”.

Selv om Dolk.dks menuoversigt spænder vidt og repræsenterer et stort udvalg af knive, er der alligevel en rød tråd i det brede udvalg. Stort set hele udvalget af knive henvender sig til den aktive jæger, lystfisker og naturbrugere …

Men selv om hjemmesiden er delt ind bruger-segmenter, er der en gruppe, som især har forelsket sig i hjemmesiden og det er jægerne.

– Langt det meste af vores salg fra shoppen er jagtrelateret, siger Mads-Peter, som er indehaver af Dolk.dk

Han påpeger dog, at det til tider kan være vanskeligt at identificere kundernes interesseområder alene ud fra en bestilling.

Blandt de kniv-mærker man kan finde på Dolk.dk er:
Buck, Cudeman, Fällkniven, 
Gerber, Helle, Leatherman, Morakniv, Opinel, Vangedal, Victorinox

 

– Naturligvis er ikke alle kunder hos Dolk.dk jægere og vores kunder spænder også over lystfiskere og det forholdsvis nye segment, som omtales som buskraft, oplyser Mads Peter, der navnligt tidligere var ivrig lystfisker.

Bushcraft er en fælles betegnelse for naturbrugere, der sætter pris på det lidt mere primitive udeliv, hvor brug af det rette værktøj er afgørende for en god naturoplevelse med bål, camping og madlavning i det fri etc.

Men selv om hjemmesidens målgruppe altså deler sig over mindst tre er Dolk.dk alligevel en hjemmeside med en meget skarp profil. Det er knive og tilbehør til knive det handler om – dog et par nært beslægtede kategorier som Multitools, økser og bestik fra Victorinox Swiss Classic samt et mindre udvalg indenfor tændstål og ildstål.

– En funktionel hjemmeside, og et stort udvalg fra en lang række kendte brands angiver Dolk.dk som en af forklaringerne på den vækst, som har kendetegnet virksomheden de seneste år. På hjemmesiden findes udover knive også et og et stort sortiment af multitools.
KLIK og se video

Der kan være flere forklaringer på hvorfor jægere og andre naturbrugere er faldet for hjemmesiden, men en af forklaringerne må nødvendigvis være, at indehaveren tilbyder at gravere de knive, der bestilles via hjemmesidens tilknyttede shop.

– For nogle er en kniv bare en kniv. Altså et redskab. For andre må kniven også gerne være en del af ens personlighed, siger Mads-Peter, som oplever at en meget stor andel af kunderne vælger at give kniven et personligt udtryk.

Han understreger dog, at en god kniv skal måles på dens kvaliteter i forhold til de opgaver, som man skal bruge den til. Dertil skal den ligge godt i hånden. Men han er overbevist om, at knivenes funktionalitet og muligheden for graveringer er de væsentligste forklaringer på at hjemmesiden er vækstet med flere hundrede procent siden han overtog Dolk.dk i 2019.

– Muligheden for at gøre de bestilte knive personlige via vores graveringer betyder uden tvivl meget for vores kunder. Vi kan stort set gravere alt på knivene – fra navn og logo og til billeder. Fotos, der skal indgå som motiv på en kniv, skal kendetegnes ved høj kontrast uden alt for meget forstyrrende baggrund.

– Jeg foretager altid en personlig vurdering af det fremsendte materiale inden selv graveringsprocessen begynder. Er der forhold, som jeg fornemmer bør justeres, tager jeg en snak med kunden omkring en evt. korrigering af f.eks. skriftstørrelse eller type.

Knivsæt fra spanske Cudeman med både køkken/grovkniv og en handy jagtkniv ved hånden finder man også i udvalget på Dolk.dk Begge knive er med oliventræsskæfte og med dobbelt skede i læder.


– Ønskes logo eller navn på skæftet
bliver det graveret i traditionel forstand. Altså ridset og skåret ind i f.eks skæftet. Men skal der stå et eller andet på klingen, bliver det nærmest brændt på, forklarer Mads-Peter.

Men virker dette på en kniv, der skal bruges til lidt af hvert, vil mange måske tænke, vel vidende at en aktiv jæger bruger sin kniv til alt fra brækning af hjortevildt til partering og nedskæring af grene til etablering af dueskjul etc.

Graveringens holdbarhed skal man i følge Mads-Peter ikke være nervøs for.

– Det brændte logo på f.eks. knivens klinge holder rigtig godt og er faktisk utroligt slidstærk. Jeg tror end ikke det er til at slibe ned, hvis nogen skulle få lyst til det, slutter den nordjyske indehaver af Dolk.dk.

Se video herunder:

Flere virksomheder og forretningsfolk har fået øjnene op for Dolk.dk og bestiller derfor knive med indgraveret logo. Produkter anvendes som gaver til virksomheder eller personalegaver.

LÆS MERE PÅ DOLK.DK

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »