Denne race syntes at have en nærmest medfødt evne til at søge “under geværet”. Racen er tillige kendt for at holde tæt kontakt med sin fører

Af Redaktionen

Her er der tale om en energisk jagthund med fine egenskaber, der også gør den velegnet som hund hos den aktive familie.

Drentsche Patrijshond er fra naturens hånd en hengiven, pålidelig og elskværdig race. Den er vagtsom, dog uden at være afvisende over for fremmede og den kommer i reglen rigtig godt overens med andre hunde.

Aktivitetsniveau

Racen er kendt for at afsøge terrænet grundigt og nøjagtigt uden at komme for langt væk fra sin fører. Den arbejder i behersket tempo og holder altid tæt kontakt. Den egner sig til jagt på alle former for vildt i vekslende terræner og er i øvrigt også effektiv til eftersøgning af skadet vildt.

Det er karakteristisk for mange hunde af denne race, at de under søget bevæger halen i en cirkel, især når de får fært af vildtet.

Specielle behov

Denne race er kun moderat motionskrævende, selv om den sætter overordentlig stor pris på, at få lov til at bevæge sig frit. Den har brug for nær kontakt med sine mennesker og trives bedst i faste rammer.

Pels og pleje

Den middellange pels er tæt og yder hunden god beskyttelse i al slags vejr.

DRENTSCHE PATRIJSHOND

Der kan være fart på søget. Foto: Drentsche Patrijshond Klub

Pelsen er glat, tilliggende og danner faner på ørerne, bag på benene og på halen. Pelsplejen er i den overkommelige ende.

En grundig ugentlig gennembørstning og frisering holder den fri for snavs og filtre.

Håndtering

Det er generelt en samarbejdsvillig hunderace, så opdragelsen volder sjældent de store problemer. Racen er også lærenem, god til at koncentrere sig og ivrig efter at samarbejde.

Da hunden har en blid karakter, skal den ikke trænes hårdt.

Beløn hundens selvstændige arbejde og giv hunden opgaver, der styrker dens selvtillid.

Racens oprindelse

I det 16. århundrede udviklede racen sig fra jagthunde, der kom til Holland fra Spanien via Frankrig, og historiske afbildninger viser, at den ikke har forandret sig nævneværdigt siden dengang.

Navnet betyder ”agerhønsehunden fra Drenthe”, som var den hollandske provins, hvor det var lykkedes at undgå kryds med andre hunderacer.

Racen var her lige så meget gårdhund hos hedebønderne, som den var jagthund, og lejlighedsvis blev den også spændt for trækvognen. Livet som gårdhund er baggrunden for dens særlige karakter.

15. maj 1943 opnåde racen officielt anerkendelse af Den Hollandske Kennelklub, bl.a. ved støtte af baronesse van Hardenbroek, hr. van Heck Jr. og hr. Quartero.

DRENTSCHE PATRIJSHOND

En drentsche er en dygtig og villig apportør. Foto: Drentsche Patrijshond Klub

I juni måned 1948 grundlagde man specialklubben for racen, den hollandske forening ”De Drentsche Patrijshond”.

Dimensioner

55 til 64 cm for begge køn. Vægten ligger mellem 25 til 29 kg.

Farvevarianter

Hvid med brune eller orange aftegninger og med eller uden små pletter.

Oprindelsesland

Holland

Internationalt racenavn

Drentsche Patrijshond

FCI Gruppe

Gruppe 7 – Stående jagthunde

Specialklub

Dansk Drentsche Patrijshond Klub

Kilde: DKK

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »