Hvis du brænder for at hjælpe andre med at lære at skyde lerduer og være ansvarlige jægere ude i naturen, er uddannelsen som flugtskydningsinstruktør måske noget for dig. Her har du mulighed for at dele din viden og passion for jagt og gøre en forskel

Af Signe Bjerre (annonce)

De fleste jægere kender den næsten ubeskrivelige lykkefølelse af at ramme plet. Kombinationen af at være i naturen. Stilheden og det koncentrerede åndedræt. Bøsseløbet der følger dyret og svinger forbi. Fingeren der trykker på aftrækkeren. Klikket og lyden af dyret, der falder forendt til jorden.

Det kræver træning og teknik at blive en dygtig haglskytte. Og som instruktør kan du gøre en kæmpe forskel ved at dele ud af din viden.

”Du giver andre jægere mulighed for at blive bedre skytter. Så hvis du mener, det er vigtigt at slå dyr forsvarligt ihjel og tænder på at hjælpe andre med at være ansvarlige jægere, vil jeg anbefale dig at blive instruktør,” siger Michael Lund, der er leder af Skovskolens jagtkurser.

Lærer at give konstruktive råd

Uddannelsen som flugtskydningsinstruktør strækker sig over to dage. Det er et intenst forløb, hvor kursisterne blandt andet lærer, hvordan man giver en god og konstruktiv instruktion, og hvad der skal til, for at sikkerheden er i orden.

”Vi bruger meget tid på skydeteori og formidling. Det er alfa og omega for os. Kurset er kun på to dage. Derfor er det også vigtigt, at kursisterne har meget erfaring. Både tilpasning af våbenet, skuldring og foranhold, er noget af det, kursisterne lærer at formidle og instruere i på kurset,” siger Michael Lund.

Han understreger, at målet som flugtskydningsinstruktør er at hjælpe andre med at blive dygtige haglskytter, så risikoen for anskydninger bliver minimeret.

”Som instruktør har du en uundværlig funktion. Du bidrager med din viden til medlemmerne i din jagtforening og er med til at højne niveauet hos alle os, der har passion for at gå på jagt med haglbøssen,” siger Michael Lund.

Samtidig giver instruktørbeviset dig mulighed for at træne privat med venner og familiemedlemmer.

Når du har gennemført kurset og bestået den afsluttende prøve, får du Miljøstyrelsens officielle godkendelse som flugtskydningsinstruktør.

Uddannelsen som flugtskydningsinstruktør

Hvor lang tid tager uddannelsen?

Uddannelsen tager 2 hele dage.
Prisen er 2.050 kr.
Er du i gang med uddannelse på Skovskolen i forvejen, er prisen 1.750 kr.

Hvilke forudsætninger kræver det?

Du skal være fyldt 18 år og være i besiddelse af et gyldigt jagttegn med en våbenpåtegning til haglgevær. Du skal desuden have et solidt kendskab til skydning med haglbøsse i teori og i praksis. c

Hvem skal du kontakte?

Kontakt Michael Lund for tilmelding på
milu@ign.ku.dk.

 3 gode grunde til at blive flugtskydningsinstruktør

Du får mulighed for at formidle og dele ud af din viden

Du hjælper med tilretning af haglbøssen samt skydeteknik

Du giver andre jægere mulighed for at blive bedre skytter

Læs mere om
SKOVSKOLENS JAGTKURSER

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »