Opgørelse viser, at der anvendes op til 3.000 mandetimer pr. nedlagt ulv og derfor ønsker seks norske kommuner jagten effektiviseret, når tre ulveflokke skal nedlægges 

Tre ulveflokke ønskes nedlagt i Norge. Baggrunden er at angreb på fritgående får.

I de seneste uger har ulvene dræbt 101 får i Toten, Hadeland og Hurdal og siden maj er der mistet 280 til ulvene i området.

Det skriver Avisen Arbeidets Rett på baggrund af af seks kommuners skrivelse til den norske klima- og miljøstyrelse.

– Der er ulve i store dele af landet, selv i områder, hvor det absolut ikke bør være ulve, skriver Merete Moen Myhre, Centerpartiet, til ministeriet i sin begrundelse for at regulere bestanden.

Læs også: Hver tiende franske ulv skal nedlægges 

Hun påpeger, at politikere i Tynset, Tolga, Rendalen, Os, Alvdal, Folldal og Engerdal står bag forslaget om at skyde tre ulveflokke plus 16 andre ulve under den kommende vinterjagt.

Men ulvejagt i åbne områder er vanskelig, og det hævdes, at der går cirka 3.000 mandetimer på hver aflivning. Der er en belastning for deltagerne, som har civile job og og derfor skal tage timerne fra deres fritid. Flere jagtselskaber har således signaleret, at de ikke ønsker at fortsætte med reguleringsjagterne i den kommende sæson.

De mener, i følge Jaktjournalen.se, at myndigherderne bør overtage ansvaret for for reguleringen.

Dette har været medvirkende til, at de berørte kommuner mener, man bør se på regulering af ulve i et andet perspektiv end det, som man anvender under jagt på andre vildtarter.

Jagt på ulve, som forgriber sig på får, bør ikke være underlagt de regler, der i almindelighed gælder for jagt lyder det fra de seks kommuner, der forslår, at det f.eks. bør være muligt at anvende drone og helikopter, når de uønskede ulve skal reguleres.

KLIK og se artikeloversigt omhandlende ulve

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »