Duejagt er en af de mest populære jagtformer og her kan bringes oversigt over de tre mest læste artikler om duejagt – lige nu

Af Redaktionen 

Man kan næppe sige duejagt uden samtidig at sige, der var en gang. 

For duejagten i Danmark har gennemgået en dramastisk forandring hen over de eneste årtier. 

Tidligere var duejagt tilladt fra første august og for mange var jagten på høstede stubmarker sæsonens højdepunkt. Vejret var godt, og på de rigtige dage kunne bunken af afskudte patronhylstre blive anseelig. 

Sådan er det ikke helt mere.

Sæsonstart er skubbet til medio oktober og det gør en stor forskel. Markerne er høstet og trækket mere spredt. Samtidig samler duerne sig hen på efteråret ofte i større flokke, hvilket andet lige gør jagten vanskeligere.  

Men duejagt i er stadig populært og ikke mindst vintertrækket kan stadig være udbytterigt, når det bliver koldt og duernes energibehov stiger. 

Duejagt er for mange danske jægere dog også synonymt med duejagt i f.eks. England, Irland, Skotland og – ikke at forglemme – duejagt i Sydafrika og Sydamerika etc.

Her ser man i mindre grad på duernes yngletid, hvilket er årsagen til, at man i Danmark har flyttet sæsonen fra august til oktober.

I de mere varme lande regnes duerne ofte som skadevoldende og da alternativ til jagt i yngletiden flere steder er anvendelse af gift er jagt i yngletiden trods alt mere etisk forsvarlig om end alt afhænger af øjnene der ser. 

Herunder ses de tre mest læste artikler om duejagt – lige nu.

DUEJAGT PÅ BRITISK

REKORDLAVT UDBYTTE AF RINGDUER TRODS STIGENDE BESTAND

SKYD KUN RINGDUEN, NÅR DEN FLYVER I FLOK

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 187)

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »