Duejagt i Argentina er jagt uden grænser, men ifølge “Jagtbogen-Vildsvinet” er duer på træk over høje trækroner den mest udfordrende 

Af Netnaturshop.dk

De yngler seks gange årligt og året igennem er der mange duer i Sante Fe provinsen, hvor en sydamerikansk jagtreportage i Jagtbogen-Vildsvinet udspiler sig.

Modsat den sæsonbetonede andejagt er trækket af de forskellige former for doves dermed godt hele året.

Den lange og stabile sæson betyder også, at en del af de duer der nedlægges, i sagens natur er ynglende fugle.

Men det bekymrer man sig ikke så meget om i Argentina. Når man driver duejagt må samvittigheden leve man den kendsgerning, at en del af de nedlagte fugle stadig har unger, som efterlades tilbage på reden. Nogle efterlades med kun en forældrefugl. Andre efterlades forældreløse.

Desværre er der ikke noget alternativ til jagt. Duerne anses nemlig som en pestilens. Og det eneste egentlige alternativ er anvendelse af gift.

I Jagtbogen – Vildsvinet, kan man bl.a. mange andre reportager fra hele verden, læse om en due og andejagt i New Zealand. Bogen kan købes i Netnaturshop.dk

Det gældsplagede sydamerikanske land, der en gang hørte til blandt et af verdens rigeste, har nemlig ikke råd til at brødføde dueflokke, der i bogstaveligste forstand kan farve horisonten sort. Visse steder giver de mange duer ligefrem associationer om det syddanske stærefænomen, som ses markedsført som såkaldt sort sol.

Duejagt i Argentina trækker hvert år et stort antal jagtturister fra hele verden og har man evnen, lysten og økonomien til de mange skud, kan man nedlægge flere tusinde duer – om dagen vel at mærke.

Verdensrekorden for antal nedlagte doves pr. dag flyttes stadig og skrives allerede med fem tal.

Dette tal kommer jægerne i den nye Jagtbogen-Vildsvinet slet ikke i nærheden af. Men til gengæld bliver de udfordret på deres skydefærdigheder, når duerne i stor hast trækker over skjulene, som er placeret i brynet af et gammelt skovkompleks med høje træer.

Og duer på træk over høje og gamle trækroner sætter visse begrænsninger på afskydningen af den ellers grænseløse sydamerikanske duebestand

“Jagtbogen – Vildsvinet”, er på 256 sider. Er rigt illustreret med billeder fra de

Jagtbogen-Vildsvinet kan købes hos din boghandler, din jagtbutik eller bestilles på Netnaturshop

Hvad indeholder Jagtbogen – Vildsvinet

Jagtbogen-Vildsvinet indeholder en samling flot illustrerede jagtreportager fra Danmark og andre spændende jagtlande.

I bogen kan man opleve vildsvinejagt på tre forskellige kontinenter og andejagt i ikke mindre end fire forskellige verdensdele.

De øvrige reportager fordeler sig på emner som gåsejagt, bukkejagt, sneppejagt, agerhønsejagt og bekkasinjagt samt fasanjagt for børn. Desuden kan der læses om antilopejagt med kobberkugler og kalkunjagt i USA med den populære TV-program Nak og Æd.

Bogen indeholder også en artikel om jagt på verdens største gnaver og en reportage om lynhurtige duer i Argentina, som blev fanget i helt unikke fotoskud som næppe er set tidligere.

Bogen kan købes hos Netnaturshop.dk

Bogen indgår desuden i en helt ny bogpakke:
De tre store, som kan bestilles HER

 
 

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »