Duejagt i Argentina er jagt uden grænser, men ifølge Jagtbogen-Vildsvinet er duer på træk over høje trækroner den mest udfordrende 

Af Netnaturshop.dk

De yngler seks gange årligt og året igennem er der mange duer i Sante Fe provinsen, hvor en sydamerikansk jagtreportage i Jagtbogen-Vildsvinet udspiler sig.

Modsat den sæsonbetonede andejagt er trækket af de forskellige former for doves dermed godt hele året.

Den lange og stabile sæson betyder også, at en del af de duer der nedlægges, i sagens natur er ynglende fugle.

Men det bekymrer man sig ikke så meget om i Argentina. Når man driver duejagt må samvittigheden leve man den kendsgerning, at en del af de nedlagte fugle stadig har unger, som efterlades tilbage på reden. Nogle efterlades med kun en forældrefugl. Andre efterlades forældreløse.

Desværre er der ikke noget alternativ til jagt. Duerne anses nemlig som en pestilens. Og det eneste egentlige alternativ er anvendelse af gift.

I Jagtbogen – Vildsvinet, kan man bl.a. mange andre reportager fra hele verden, læse om en due og andejagt i New Zealand. Bogen kan købes i Netnaturshop.dk, hvor den også sælges som del af en pakke bestående af fem bør til kr. 299, – for hele pakken. 

Det gældsplagede sydamerikanske land, der en gang hørte til blandt et af verdens rigeste, har nemlig ikke råd til at brødføde dueflokke, der i bogstaveligste forstand kan farve horisonten sort. Visse steder giver de mange duer ligefrem associationer om det syddanske stærefænomen, som ses markedsført som såkaldt sort sol.

Duejagt i Argentina trækker hvert år et stort antal jagtturister fra hele verden og har man evnen, lysten og økonomien til de mange skud, kan man nedlægge flere tusinde duer – om dagen vel at mærke.

Verdensrekorden for antal nedlagte doves pr. dag flyttes stadig og skrives allerede med fem tal.

Dette tal kommer jægerne i den nye Jagtbogen-Vildsvinet slet ikke i nærheden af. Men til gengæld bliver de udfordret på deres skydefærdigheder, når duerne i stor hast trækker over skjulene, som er placeret i brynet af et gammelt skovkompleks med høje træer.

Og duer på træk over høje og gamle trækroner sætter visse begrænsninger på afskydningen af den ellers grænseløse sydamerikanske duebestand

“Jagtbogen – Vildsvinet”, udkom i 2015 og er på 256 sider. Er rigt illustreret med billeder fra den aktuelle jagt, der berettetes om.

Bogen kan købes i NETNATURSHOP – evt. som del af pakken de fem store, der sælges til en samlet pris af kr. 299,-

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »