Jægere, lystfiskere og andre naturmennesker med særlig høj risiko for at påføre sig infektioner fra flåter, har udsigt til en mere effektiv og hurtig undersøgelse for flåtbårne sygdomme

Af Redaktionen

KLIK og læs mere om FLÅT

Flåt kan smitte mennesker med flere forskellige infektioner, men når patienter undersøges for smitte, tester man ofte for blot en smitteform ad gangen.

Men dette kan meget vel være fortid.

Ifølge Videnskab.dk kan man nu teste patienterne for flere ting på én gang. Og det kan ifølge sitet føre til en revolution indenfor behandling af flåtbårne sygdomme.

Mere sikker metode

Det videnskablige tidsskrifts opdatering tager afsæt i artiklen A multiplex serologic platform for diagnosis of tick-borne diseases

Og i følge denne kan den nye test-metode føre til, at man hurtigere kan se, hvor mange forskellige former for smitte, som det blodsugende flåt har overført til den person, som man undersøger.

Dermed kan man også langt hurtige sætte ind med den nødvendige behandling, oplyses det.

Det tests, som man anvender for nuværende, kan være temmelig langsommelige og kan dertil være forbundet med en vis usikkerhed.

Flåtvirus fører til dødsfald blandt smittede

“Borrelia er klart den hyppigste og denne kan behandles, hvorimod TBE nok er lidt værre, men her kan man vaccinerer. De resterende flåtoverførte sygdomme, og der er relativt mange, giver ofte ikke et så slemt sygdomsforløb og sjældent langtidskomplikationer. “Det udtaler Nanna Skaarup Andersen, som er læge og ph.d.-studerende på Syddansk Universitet og Klinisk center for vektorbårne infektioner på Odense Universitetshospital.

”Laboratorieundersøgelser for borrelia risikerer i tillæg at give op til 50 procent falske svar tidligt i sygdomsforløbet” lyder det ifølge kilden.

Randi Eikeland, som er leder af Flåtcenteret på Sørlands Hospital i Norge, er den nye metode, noget som mange behandlere har ventet på.

Den nye mikrochip-testen er udviklet ved Columbia University, og årsagen til metodens effektivitet er at den undersøger ikke færre end 170.000 individuelle protein-fragmenter for mulige antistoffer, som er knyttet til flåtbårne sygdomme.

KLIK og læs også: HVILKET MIDDEL KAN MAN ANVENDE MOD FLÅTER?

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »