– Jeg har aldrig været så bange, lyder det fra skræmt, svensk hundejer efter møde med nærgående ulv. Oplevelsen kan være udslagsgivende for ulvens fremtid

Af Redaktionen

Amtsstyrelsen har modtaget en ansøgning om reguleringsjagt umiddelbart efter en ulve-oplevelse, som en hundeejer havde med en nærgående ulv lørdag den 18. marts 2022.

Baggrunden for hændelsen fandt sted i Söräng, lige vest for Bollnäs.

– Klokken var 17.30, altså i fuldt dagslys. Som sædvanlig gik jeg ud med hunden ad en nedlagt jernbane, der går forbi mit hus.

Det fortæller hundeejeren, som cirka 400 meter fra hjemmet hørte lyden af ​​kviste, der knækkede.
– Jeg stoppede op og tænkte, at “nu kommer der en elg.”

– Men der kom ingen elg. I stedet dukkede en ulv op.

Det udtaler den påvirkede hundejer i følge Svensk Jakt, som oplyser at ulven gik lige imod hundeejeren, da den blev opmærksom på hans tilstedeværelse.

Manden råbte alt, hvad han kunne, men det skræmte åbenbart ikke ulven.

– Jeg har haft hunde hele mit liv og så, at nu er det alvor, fortæller ham.

Da ulven var omkring 20 meter væk, samlede han en sten op fra jernbanebanken og kastede den mod dyret. Effekten var ikke den ønskede.

– Da stenen trillede forbi ulven på den frosne mark, løb den efter og jagtede stenen.

Så fik ulven igen fuld fokus på manden og hans hund, men mandens hund var koblet og kunne ikke rive sig løs, selv om den forsøgte at forsvarer manden og derfor endte med at vælte ham omkuld.

Det lykkedes manden, at komme på benene igen og efter endnu et mislykket skræmmeforsøg valgte han at løbe mod sit hjem.

– Jeg kiggede mig over skulderen og så, hvordan ulven fulgte efter os, siger han, men da han nåede ind på sin gårdsplads opgav ulven forfølgelsen.

I følge Svensk Jakt har den nærgående ulv opholdt sig i området i længere længe tid. Amtsstyrelsen i Gävleborg Amt har dog hidtil afslået flere ansøgninger om reguleringsjagt og det er i følge den skræmte hundefører en fejl.

– Jeg har aldrig været så bange. Der er noget galt med den ulv, og den skal fjerne. Det burde alle kunne forstå, påstår han.

Indtil ulven er fjernet fra området vælge han fire gange dagligt at køre sin hund til et byområde for at lufte den.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »