Inspireret af den seneste tids debat om parykbukke og abnorm store bukke har Jesper Olesen fra Hyllerød sendt følgende beretning …

Af Redaktionen

Jesper Olesen har haft en fantastisk sæson: Nedlagde en forårsbuk på Bornholm, en meget stor buk på Hostrupgaard, 3 bukke i Sverige + 1 ræv samt en stor, abnorm fuldskuffel og – som rosinen i pølseenden – en flot parykbuk.

– Søndag d 16/10 i Hyllerød bliver en dag, som jeg ikke lige glemmer, indleder Jesper Olesen sin beregning.

– Kom hjem fra jagt kl ca. 17 og siger til min kone, at jeg vil gå en tur med riflen på de ca. 100 tønderland jagt, som jeg råder over rundt om ejendommen.

– Jeg kommer op til skoven, som er rejst imellem vindmøllerne på Blæsbjerg. På vejen imellem møllerne sidder en rå med et lam, men jeg syntes, at jeg så et dyr mere i skovkanten.

– Råen og lammet springer og jeg ser dem på den anden side af skoven, går ned til den midterste vindmølle og ser her en enlig rå. Hun plejer ellers at gå med to lam. Ser desuden meget frisk fod overalt. Omtrent 15 min i lukketid går jeg ned og ser om der skulle gå en buk ved ejendommen. Det har jeg set flere gange.

– Mens jeg går hjemad, springer der en rå og løber ned mod skoven. Jeg ser på hende et stykke tid i kikkerten og går videre. Ser så bagud og ser, at der står et dyr imellem mig og skoven – kun ca. 140 til 150 meter fra mig. Kan se uden kikkert, at det er en buk.

– I kikkertsigtet kan jeg se, at det ikke er en almindelig buk.

“Kunne det mon være en kastebuk, som allerede var sat op i bast?”, tænker jeg. “Nej han ville ikke allerede, have sat så meget op!”

– Jeg finder bladet og lader kuglen gå. Bukken går ned i skuddet, slår et par gange med hovedet. Bukkefeberen raser og store bliver mine øjne, da jeg ser den ejendommelige men også meget smukke parykbuk.

– Jeg havde aldrig set ham før. Der var tale om et kæmpe dyr i fuld vinterpels. Vægten viste senere over 30kg. Da jeg brækkede ham, kunne jeg se, at han ikke havde nogle testikler og penslen vendte bagud. Penis var ligesom et luftrør – måske en skede?

– Bukken havde også ligesom et yver. Han var så fyldt med flom og fedt, som jeg kun har set det ved dåvildt.

– Bukken er nu gjort klar til hovedmontage. Jeg har skudt bukke i det meste af Europa, faktisk over 200, men jeg har aldrig oplevet noget lignende. Og så bare 400 meter fra mit hjem: Lykketræf eller Dianas jagtheld, spørger Jesper Olesen Hyllerød, der med sin beretning har gjort mange af os lidt klogere på fænomenet parykbukke.

 

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »