”Jeg betaler for vildthegnet hvis I vil sætte det op”. Disse var ordene fra vognmand Peter Østergaard, Hjallerup til Vejdirektoratet, efter at hans biler havde påkørt seks stykker råvildt.

Af Redaktionen

Der mangler nemlig vildthegn på E45 mellem Hjallerup og Aalborg. Men Vejdirektoratet tøver med at sætte hegnet op på denne strækning.

”Jeg føler mig egentlig mere sikker der, hvor der er vildthegn. Så ved jeg, at der i hvert fald ikke kommer dyr hoppende ind på motorvejen fra siden af, som det jo er sket de seks gange”, siger Peter Østergaard fra Østergaards Biler. 

Tvivl om effekten

Det seneste år har Vejdirektoratet registreret i alt 45 påkørsler af rådyr på strækningen mellem Aalborg og Frederikshavn. Alligevel tøver Vejdirektoratet med at sætte vildthegn op mellem Hjallerup og Aalborg.

”Vi ved faktisk ikke, om det er godt eller skidt at have vildthegn”, siger Kim Jansen fra Vejdirektoratet.

Han anerkender, at det kan virke mærkeligt, at der ikke er vildthegn langs hele motorvejen. Hegnet skulle holde dyrene væk fra motorvejen, men de kan have den stik modsatte effekt, siger han.

”Hvis dyrene først kommer ned på vejen, og der er vildthegn, så kan de ikke komme ud derfra igen. Vi er i samråd med eksperter, og har ligesom trykket lidt på pauseknappen med hensyn til de her vildthegn”, slutter Kim Jansen.

Vognmand Peter Østergaard anerkender pointen. Han foretrækker dog fortsat vildthegnet, for han mener ikke, at omfanget af dyr der ikke kan komme væk igen, er så stort.

”Det er de få dyr. Det kan måske være to til tre dyr i løbet af et år, så den er lidt billig købt”, siger han.

Mellem 70 og 80 procent af alt vildthegn i Danmark står i Nordjylland.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »