Den ulovlige jagt på elefanter er nu også rettet mod elefanternes hud, skriver WWF, Verdensnaturfonden, der oplyser at elefanthuderne anvendes i traditionel kinesisk medicin


Af WWF, Verdensnaturfornden

En ny efterspørgsel efter elefanthud truer Myanmars bestand af vilde elefanter. Huden er blevet en eftertragtet ingrediens i traditionel kinesisk medicin, som bliver markedsført som lægemiddel mod forskellige hudsygdomme.

Elefanthund er i følge WWF kommet i fokus hos krybskytter. KLIK og se også TV2 indslag med generalsekretær i WWF, der har besøgt område, hvor elefanter dræbes ulovligt alene for at anvende huderne.

Konsekvensen af denne nye trend er gruopvækkende fund af døde elefantkadavere spredt rundt i Myanmars skove – dræbt og flået.

Huden bliver tørret over et bål og knust til pulver, som derefter kan blandes ind i creme.

I 2016 blev der i gennemsnit dræbt en elefant om ugen. Der er kun mellem 1.400 og 2.000 vilde elefanter tilbage i Myanmar.

Når det er huden, der er i krybskytternes fokus, så er ingen elefant sikker. Hanner, hunner og unger er blandt ofrene for denne makabre trend. Vi skal slå hårdt for at vende trenden, før den spreder sig til elefantbestande i andre lande.

Hjælp os ( WWF red. ) med at redde elefanterne i Myanmar, for om lidt er de væk.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...