Inden dette års jagtsæson sluttede , blev der i Namibia nedlagt endnu en stor elefanttyr, udover der i 2010 i forvejen er blevet nedlagt intet færre end tre 100-pounders på det sorte kontinent.

Af Redaktionen

2010 har været et eminent år for elefantjægere. Inden dette års sæson nåede til vejs ende, blev der i Namibia nedlagt endnu en stor elefanttyr, rapporterer The Hunting Report.

Det blev jægeren Benjamin Schaub, der satte punktum for sæsonen ved i Nyae Nyae Conservancy (tidligere Bushmanland) at nedlægge en 90-pounder elefanttyr under guidning af PH Kai-Uwe Denker, som forud herfor havde guidet tyskeren Thomas Oechsner, der i også Nyae Nyae Conservancy i november nedlagde en elefanttyr med stødtænder på henholdsvis 105,3 og 101,2 pounds.

Benjamin Schaub beretter til The Hunting Report, at han tidligere i denne jagtsæson havde søgt efter elefanttyr i Nyae Nyae Conservancy, guidet af Kai-Uwe Denker, men jagten ikke kronedes med held, fordi elefanterne var fortrukket til et andet område på grund af tørke.

I slutningen af jagtsæsonen i november vendte Schaub tilbage til området sammen med Denker.

Og på den 10. jagtdag skænkede Diana ham heldet til at nedlægge en elefanttyr med stødtænder på henholdsvis 90,4 og 64,5 pounds. Dette får The Hunting Report til at kåre 2010 som et excellent år for elefantjægere, idet der udover Benjamin Schaubs elefanttyr er blevet nedlagt ikke færre end tre 100-pounders.

De to øvrige udover den allerede nævnte fra Namibia, nedlagt af Thomas Oechsner, er nedlagt i henholdsvis Botswana og Mozambique. Johan Calitz Safaris i Botswana leverede tidligt på sæsonen årets første 100-pounder, der kort efter blev fulgt af de to øvrige elefanttyre af samme kaliber fra henholdsvis Namibia og Mozambique.

Elefanttyren fra Mozambique blev 4. november nedlagt i Niassa Reserve af den argentinske storvildtsjæger Carlos Elizalde, og med en vægt af henholdsvis 102,5 og 100,1 pounds nåede stødtænderne akkurat lige igennem nåleøjet til Rowland Ward’s ”Records of Big Game”, til hvilken adgangskravet er 100 pounds.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »