Beskyttelse eller brutal sport? Britisk tv-journalist følger en elefantjagt i Namibia for bedre at forstå elefantjagten i det sydafrikanske land, som har oplevet fremgang i bestanden af elefanter

Video af Sky News

Hvorfor ønsker nogle folk at jage elefanter?

Det spørgsmål ønsker Sky News – Europas måske største tv-kanal – at gøre deres mange millioner  seer klogere på.

Derfor har tv-stationen bedt den britiske journalist Alex Crawfordt om at følge en elefantjagt i Namibia, da landet over de seneste år har formået at fremvise voksende bestande indenfor en lang række vildtarter – herunder også fremgang i landets bestand af elefanter.

Et forhold som landets myndigheder forklarer med, at indtægterne fra organiseret jagtturisme gør det muligt for lokale samfund uden for nationalparkerne at betragte vildtet som en økonomisk ressource.

Elefantjagt i Namibia

Jagt på elefanter deler om noget vandene og i nedenstående video har kendt journalist sluttet sig til en professionel jæger og denne klient for at finde ud af, hvad det er, der driver dem til at nedlægge disse store dyr.

Desværre fik jagten ikke helt det heldige udfald, som den professionelle jæger havde regnet med, da han inviterede tv-holdet med på jagten, som om nogen jagtform kalder på seernes følelser.

Da det sidste skud endelig er afgivet mod den påskudte elefant-tyr, forklarer en tydelig påvirket professionel jæger (PH’er) om nødvendigheden i at skyde de dyr, som han også elsker og ønsker at beskytte.

De mange penge, som kommer ind på en organiseret trofæjagt, kan anvendes til at fastholde og beskytte store naturområder. Desuden kommer kødet fra de nedlagte dyr et stort antal mennesker til gavn.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »