Mariager fjord lignede mest af alt Vesterhavet, da jeg i de høje bølger landede en 71 cm lang og meget smuk efterårsørred.

En temmelig blæsende efterårsdag med højvandet langt ud over det normale, er ikke udpræget godt fiskevejr for en fluefisker. De naturlige rev og kanter kunne ikke nås ved vadning, men så måtte strategien lægges om så jeg udelukkende fiskede op mod land.

Et lag af brune bøgeblade lå som et tæppe de inderste meter fra land. Den store str. 2 flue landede gentagende gange i kanten af de yderste blade og pludselig var der fast fisk, mens bølgerne væltede ind over. Scenen lignede mest af alt Vesterhavet i oprør og måtte siges, at være et ambitiøst forehavende.

Fisken viste sin store halefinne med det samme til stor lystfiskerglæde for mig, så jeg kunne nyde fighten. Minutter senere lå den og gispede i græsset, som et smukt bytte.

Efter et par skud fra det lille kompakte kamera i waderslommen, fik fisken dog lov at svømme igen. Jeg var glad og det var den sikkert også.

Fik jeg nævnt at den var 71 cm lang og gav en kanon fight?

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »