De kan være mange fordele forbundet med at anskaffe sig en færdigtrænet jagthund fremfor at starte med en helt ung hvalp. Især for uøvede indenfor træning af jagthund

Af Michael Sand 

 

Mange jægere har som de fleste andre problemer med at nå det hele. Alene derfor bør man overveje at købe en færdigdresseret hund og springe hvalpetiden over

LÆS OGSÅ : KØB AF UDLÆRT JAGTHUND

Prisen på en udlært jagthund med jagterfaring er forholdsvis lav, og vælger man en hund fra en professionel opdrætter, får man oftest en hund med et ganske højt fagligt niveau. Kun de færreste hundeejere kan tilbyde hvalpen og unghunden den mesterlære, som den professionelle træner har mulighed for.

Ved at købe en helt eller delvis færdigtrænet hund vil man naturligvis gå glip af hvalpestadiet, som på mange måder er en spændende tid, hvor man dag for dag kan følge hvalpens udvikling.

Men har man et tidkrævende arbejde og en tidkrævende familie, er der risiko for, at det færdige resultat ikke bliver så godt, som man havde håbet på. Og er det første gang man træner en jagthund, vil man ofte lave en række begynderfejl under hundens opvækst.

Samtidig kan det være vanskeligt at undgå, at børnene påvirker den unge hunds opfattelse af lydighed.

Naturligvis vil en voksen hund hurtigt erfare, hvem der bestemmer, og hvem den skal lystre, men under indlæringen er det absolut at foretrække, at kun den eller de, som senere skal arbejde med hunden, lærer den de forskellige kommandoer.

Men også når det drejer sig om at give hunden jagterfaring, har mange kennelejere en fordel.

Ofte har kennelejerne adgang til vildtrige træningsarealer, hvor de kan indføre hunden til jagt på den mest fordelagtige måde. Et privilegium, som mange almindelige jægere ikke har.

Desværre er det nemlig almindeligt, at jagthundeejere hopper direkte fra grund- og markdressuren til egentlig jagt med hunden.

Såfremt hundens første jagter ikke bliver grebet rigtigt an, kan mange timers arbejde gå fløjten. Det ved den erfarne jagthundetræner og opdrætter kun alt for godt.

 

Agter man at investere i en færdigdresseret jagthund, skal man være klar over, at der skelnes mellem hunde med jagtdressur og hunde med fordressur.

En færdigdresseret jagthund er en hund, som har modtaget egentlig jagtdressur.

Det vil sige en lydig hund, som har deltaget i mindst en jagtsæson. Altså en skudfast hund, som ikke knaldapporterer, og som kan apportere fra såvel land som fra vand. Samtidig skal den være socialiseret og være vænnet til at opholde sig i hjem og bil.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »