Jægerne i New Zealand kan ånde lettet op. Myndighedernes planer om at nedskyde tusindvis af thar er afprøvet i retten

Af Redaktionen

Tahr Fonden glæder sig over højesterets afgørelse, der stopper DOC ‘ s kontroversielle plan om at nedskyde tusindvis af tahr i New Zealands sydlige Alper.

DOC er New Zealands svar på den danske naturstyrelse og denne har i sagen til opgave at forfølge et politisk ønske om at reducere bestanden af thar, da den konflikter med dele af den oprindelige flora i New Zealands bjergrige områder. 

Ansøgningen blev onsdag hørt i High Court i Wellington, og afgørelsen i højesteret påpeger, at DOC skal genoverveje sin beslutning om at fortsætte med den adaptive 2020-2021-plan.

Indtil høringen og en ny beslutning er truffet, kan DOC kun udnytte halvdelen af de 250 reguleringstimer, der er fastsat i 2020-2021-planen.

 

En adaptiv forvaltningsplan baseret på myndighedernes tællinger har udløst konflikt mellem jægere og myndigheder i New Zealand. Myndighederne hævder bestanden er eksploderet. Jægerne påpeger at det ikke er sandt. Konflikten er afprøvet i retten og er i første omgang faldet positivt ud til de fremførte jæger-synspunker.

 

Tahr Foundationens talsmand Willie Duley glæder sig over beslutningen som han betegner som en sejr for sund fornuft.

Han påpeger bl.a. at retten har lagt vægt på, at jægernes synspunkter tages alvorligt og beslutningen med dette i erindring genovervejes. 

′′ Vi har altid accepteret behovet for at administrere tahr-bestanden og jægerne har også ydet et kæmpe bidrag til at reducere bestanden selv om DOC i retten nægtede at anerkende det,” lyder der fra talsmanden. 

′′ Hundredvis af jobs og en million-industri er afhængige af tahr og jagtturisme, udover de rekreative muligheder, der nu bevaret for titusinder af lokale jægere.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 129)

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »