Fremavlede vildtarter i flere af regnbuens farver er allerede velkendte i det sydlige Afrika, men nu har en ny kydsning måske set dagens lys

Af Redaktionen

I bestræbelserne på at mætte jagten på unikke trofæer, har der over de seneste år været fremavlet vildt i farvevarianter, som aldrig eller kun meget sjældent ses på den frie vildtbane.

En af de mest opsigtsvækkende er Golden Wildebeest, som hitter i en sådan grad blandt sydafrikanske jagtfarme, at mange frygter, at det vil sætte et permanent aftryk i fremtidens generationer af den karismatiske Blue Wildebeest.

Gyldne fremtid kan blive mørk

De gyldne farvevarianter er ofte mindre og svagere end de naturfarvede.

Og eftersom normal farvede dyr også kan være bærere af gyldne, men svagere gener kan en degenerering blive konsekvensen.

AT4P8924

Copper Blesbuck sælges til høje priser som avlsdyr. Se f.eks. dette link til en auktion Rynoraregame

Gyldne og plettede dyr samt dyr i ”unaturlige” farver har tiltrukket negativ opmærksomhed og ikke mindst de rejsestærke tyske jægere har reageret håndfast på den igangværende udvikling.

Tysk bandlysning af fejlfarvede afrikanske vildtarter

Jagt i f.eks. Sydafrika er dog et stort og forholdsvis liberalt jagtland, og selv om mange farmere har set skriften på væggen og fordømmer den omtalte udvikling, er der andre, der vælger at lade udbytte og efterspørgsel bestemmer udviklingen.

Er der kunder til de mange nye varianter, er der også nogle, der er parat til at levere det som kunderne efterspørger. Derfor har vi næppe set det sidste i denne udvikling.

I den senere tid er der således set billeder af en såkaldt koeland. Altså en krydsning mellem Kudu og en Eland – to af det sydlige Afrikas mest eftertragtede vildtarter.

AT4P9161

Det er i høj grad forventningerne til fremtidens efterspørgsel blandt internationale jagtturister, som bærer den sydafrikanske avl af de mange farvevarianter.

Ægte uægte Kudu

– Er den ”ægte” spørges der, hvor billedet af en nedlagt ”koeland” og dennes banemand vises frem. Alle steder som redaktionen her kendskab til, bekræftes det at være tilfældet.

Klik på linket og se Google-søgeresultatet på Cross breeding Kudu og Eland

Dermed ikke sagt, at der ikke ligger Photoshop eller anden form for billedbehandling bag det kropstunge dyr med de små kudulignende horn, som ses i billedet, der i øjeblikket deles på de sociale medier:

Skærmbillede 2017-01-16 kl. 11.59.26

Hvad ligner den mest: Kudu eller Eland? Mere spændende er det måske at spørge om krydsningerne er avlsdygtige? Foto: Facebook

Der er næppe en nyhed, at Kudu og Eland i sjældne tilfælde formerer sig. Allerede i 1976 berettes der om den usædvanlige krydsning. Læs mere: Studies on a male eland X kudu hybrid.

Linket herunder peger ligeledes i retning af det kan lade sig gøre at fremavle en ny variant af de to spiralhornede antiloper. i hvertfald i første led af avlsarbejdet Studies on kuduhybrid

Er der læsere, som kan bidrage med mere viden om fænomenet koeland, vil vi sætte stor pris på at få denne viden tilsendte på adressen kendditvildt@netnatur.dk

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »