To agerhøns er set i et nordjysk vildtkamera og tæt ved landegrænsen meldes der om udparrede “parhøns” i efterårsvarmen …

Af Redaktionen

På et nordjysk vildtkamera optræder der pludselig to agerhøns i november måned. Det er ikke set agerhøns på ejendommen de sidste 12-15 år, oplyser indehaveren af ejendommen, der undrer sig over at to agerhøns tilsyneladende har set sig varm på matriklen.

Det kan naturligvis være en tilfældighed. Ifølge fotoskuddene er der kun to i “flokken”, men det er ikke nødvendigvis tegn på, at der er tale om et par. Agerhøns kan ikke med sikkerhed artsbestemmes i feltet.

Agerhone2

Spørgsmålet er om det lune efterår har sat forårsstemning i agerhønsene.

Længere mod syd på godset Schackenborg oplyser godserts jagtchef Martin Petersen om tilsvarende iagttagelser.

Under en kombineret jagt- og hundetræningstur d. 1. november med en stortsøgende pointer oplevede han til sin store overraskelse flere udparrede agerhøns på markerne, som de fleste steder er omkranset af op til tyve meter brede markskel anlagt som fodermarker.

Normalt er parhøns kun noget, der optræder om foråret.

Agerhone3

Jagtchefens oplevelse med de forårskåde agerhøns er dog ikke en enlig svale.

Samme iagttagelse har godsets personale gjort sig.

Under markarbejdet i november er der blevet set mange par, lyder det fra Schackenborgs jagtchef, der som en af de få herhjemme har så mange agerhøns på terrænerne, at godset kan byde på klassisk agerhønsejagt med både stående og stødende jagthund.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »