Fotofælde afslører måske en ulv, som ikke har været fotograferet siden maj 2018

Af Erik Poulsen, redaktør af facebooksiden ‘Her er ulven i Danmark

En mulig ulv, som flere skovgæster oplevede i Tornby Klitplantage, syd for Hirtshals, i søndags, er formentlig blevet fotograferet søndag morgen.

Et vildtkamerafoto fra Skallerup, der ligger blot få kilometer længere mod sydvest, viser i hvert fald et stort rovdyr, som ulvekyndige vurderer til at være mulig ulv. 

Efter den første melding om ulv i området i søndags har facebooksiden ‘Her er ulven i Danmark’ desuden fået yderligere en øjenvidneberetning fra to skovgæster:

“Min kone og jeg så også ulven i Tornby Klitplantage søndag 19. januar 2020, kl.13.23 i fire omgange på Dalgårdsvej ved åbne areal ved bål/shelterplads. Det var en stor oplevelse, og der er ingen tvivl om, at det var en ulv. Desværre mislykkedes mine foto-forsøg. Forbavsende da der var rigtig mange skovgæster i det gode vejr”.

Den usky adfærd kunne pege i retning af hanulven GW781m, der har opholdt sig i Nordjylland siden efteråret 2017 og er kendt for at have dræbt husdyr i både Jylland og Slesvig-Holsten. 

“Den har flere gange i og omkring Skagen vist sig ret ugeneret i klitlandskabet og i nærheden af sommerhuse. Det vil dog i så fald være første gang i mere end halvandet år, at den officielt er fotograferet så langt mod sydvest i Vendsyssel. Seneste foto er taget den 4. maj 2018 mellem Hirtshals og Hjørring, siger Erik Poulsen, redaktør af Her er ulven i Danmark’. 

Han understreger, at det ikke er usædvanligt, at en enlig hanulv strejfer omkring. Ikke mindst på nuværende tidspunkt, hvor det er parringstid.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 178)

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »