Den Europæiske Union (EU) er begyndt at håndhæve regler, som ifølge SCI kan gøre det vanskeligere at importere trofæer fra næsehorn, løve, elefant, flodhest, Argali sheep og isbjørn.

Af Redaktionen

Ifølge de nye regler kan et trofæ fra næsehorn, løve, elefant, flodhest, Argali sheep og isbjørn ikke importeres til et EU-land uden en importlicens udstedt af myndighederne i importlandet.

Det importerende land kan nægte at udstede et certifikat, hvis landets myndigheder f.eks. mener, at der kan rejses tvivl om hvorvidt jagten blev udført lovligt.

Safri Club International (SCI) udtrykker i netop udsendt nyhedsbrev kritik af de nye fortolkninger af reglerne. SCI frygter nemlig, at det kan føre til problemer for jægere, som lovligt og bæredygtigt har nedlagt en af de seks nævnte vildtarter.

SCI bekymring styrkes ved, at EU åbenbart har valgt at tilsidesætte egen defineret praksis for at få de nye og strammere fortolkninger implementeret.

Ifølge SCI kræver overgang til nye fortolkninger, at Europa-Kommissionen får godkendelse fra Det Europæiske Råd inden reglerne kan træde i kraft. Noget der ifølge SCI’s jurister tilsyneladende ikke er sket.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »