I anledning af, at Henning Kørvels bog ”Råvildt og råvildtjagt” udkommer i ny udgave 28. april, kan du sikre dig et eksemplar af den med dedikation

I anledning af, at Henning Kørvels bog ”Råvildt og råvildtjagt” udkommer i ny udgave 28. april, kan du sikre dig et eksemplar af den med dedikation. Lørdag 30. april vil Henning Kørvel således være til stede i Langes Boghandel, Torvestræde 3 i Næstved fra klokken 10-13, hvor han gerne skriver en hilsen i de bøger, som folk køber.

Tekst: Michael Sand

Hvis du har lyst til at få et eksemplar af den nye udgave af Henning Kørvels bog ”Råvildt og råvildtjagt” med en hilsen fra forfatteren, kan du sikre dig et sådant i Langes Boghandel, Torvestræde 3 i Næstved lørdag 30. april.

Fra klokken 10-13 vil Henning Kørvel være til stede i boghandelen, og han vil gerne skrive en hilsen i bøger, som folk køber.

Læs mere: Ny Råvildtbog på trapperne

Kort om den nye Råvildt og råvildtjagt

Råvildt og råvildtjagt er en fornyet og faktisk helt ny bog med både nye afsnit og lutter nye fotos, der i det væsentlige er taget af Henning Kørvel, som i flere år har arbejdet hårdt på projektet.

Den nye udgave af Råvildt og råvildtjagt er på 368 sider, og den rummer stof for både de, som kun jager råvildt i Danmark og for de, som tillige jager i udlandet. Henning Kørvel skriver således om bukkejagt i fx Spanien, Skotland og Tyskland.

Spanien har to råvildtarter, fordi landet foruden konventionelt råvildt har en bestand af ”Morisco-råvildt” i Cadizområdet. Det latinske navn for underarten er Capreolus c. garganta, og den udmærket sig ved at have en mørkebrun dragt hele året, og dens hoved er kortere og smallere end hovedet hos konventionelt råvildt.

Tyskland er berømt blandt bukkejægere på grund af sort råvildt i Nordtyskland, der er blevet hot spot for ikke blot danske jægere, men for europæiske jægere med interesse for den sorte variant, som i Tyskland har været kendt siden år 900.

Sorte råbukke kan jages i Tyskland med danske operatører, men med afskydningspriser på 4.000-5.000 euro er jagten relativ kostbar, men priserne overgås dog afskydning af mega svenske råbukke.

Råvildt og råvildtjagt udkommer på forlaget Lindhardt og Ringhof, og hvis du har et ønske om at få et eksemplar med forfatterens navnetræk, så har du altså mulighed for det lørdag 30. april.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »