I samarbejde med Netnatur sætter Pfizer fokus på flåtoverførte sygdomme – et område, der er særligt relevant for jægere

Annonce for Pfizer ApS

Som jæger vil flåter ofte være et hyppigt bekendtskab. Flåter er ikke farlige i sig selv, men kan blive det, fordi de kan overføre sygdomsfremkaldende bakterier eller virus, når de suger blod. De fleste jægere kender til borrelia, mens sygdommen TBE (Tick-Borne Encephalitis/flåtoverført hjernebetændelse) fortsat er relativt ukendt.

Sygdommen er ikke særlig udbredt i Danmark, men i de senere år er der set flere tilfælde af TBE på Bornholm og i Nordsjælland. Til gengæld er der en høj forekomst af TBE i meget populære jagtområder som Sverige, Sydtyskland og Polen.

Flåt-viden er vigtig for jægere

For jægere er det desuden relevant at vide, at forskning viser, at hundeejere kommer i kontakt med flåter i langt højere grad end mennesker uden. I artiklen ”Pet ownership increases human risk of encountering ticks” skriver forfatterne desuden, at mennesker med dyr formentlig også har en forøget risiko for flåtoverførte sygdomme.

Viden om flåtoverførte sygdomme og især viden om, hvordan man forebygger dem, er altså vigtig viden for jægere og andre, der færdes meget i naturen.

Stor interesse for viden

I Pfizer fokuserer vi på mange forskellige sygdomsområder, for eksempel sjældne sygdomme, kræft og vacciner. Både gennem rådgivning om vores medicin til sundhedsfagligt personale, men også gennem sygdomsoplysning til borgerne – blandt andet om forebyggelse af flåtoverførte sygdomme.

PP-TCV-DNK-0242 – 30. juni 2021

Gennem vores kontakt med jægere, har vi oplevet en stor interesse for at vide mere om TBE og hvordan man som jæger bedst kan beskytte sig, og vi ønsker at sikre, at den viden er tilgængelig. 

Derfor har vi netop opdateret vores website flåtbid.dk med nye informationer og hjælpemidler, for eksempel et interaktivt risikokort, en test, der vurderer risiko og meget mere. Derudover har vi nu indgået et samarbejde med Netnatur, så vi sikrer, at informationerne kommer ud til dem, der har gavn af dem – blandt andet jer. 

Så følg med her på siden, hvor vi gennem de næste måneder vil dele relevant viden om området.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »