Et amerikansk firma har opfundet et falsk næsehorns-horn, som de mener på sigt kan undergrave det voldsomme krybskytteri i Afrika

Af Redaktionen 14. august 2015

Det lyder som den rene aprilsnar, men et amerikansk firma i San Francisco har opfundet et falsk næsehorns-horn, der måske kan undergrave efterspørgslen efter de ægte næsehorn.

Det mener Matthew Markus, administrerende direktør for Pembient, der står bag den opsigtsvækkende opfindelse.

KLIK og læs mere omTROFÆER OG TROFÆJAGT

Pembient anvender en type protein i kombination med næsehorn DNA til at producere det pulver, som efterfølgende anvendes i et 3D trykt.

Det syntetiske næsehorn er dermed genetisk at sammenligne med et ægte horn fra et næsehorn.

Baggrunden for opfindelsen skal ses i lyset af den kinesiske og vietnamesiske dille, der har forårsaget et hidtil uset krybskytteri. I hele Afrika og Asien bringes dyrene dag for dag tættere på udryddelse.

I Sydafrika, som huser omkring 80 procent af Afrikas næsehorns bestand, er 1.215 næsehorn blevet dræbt alene i 2014 hævder Digital Journal.

Måske vil de digitale nærehorn være begyndelsen til enden for krybskytteriet. Det mener Matthew Markus, som hævder, at hans selskab vil være i strand til at sælge næsehorns-horn til en ottendedel af prisen.

– Dermed kan man underbyde de horn, som krybskytterne bringer til markedet. Til sidst vil de helt forsvinde,

hævder den administrerende direktør i firmaet Pembient.

Direktøren mener ligefrem, at det digitale produkt på sigt vil blive endnu mere populært end den ægte vare.

– Vi kan producere et produkt, der faktisk er mere ren end det man kan få fra et vildt dyr. Vores er uden forureninger fra pesticider og luftbåret forurening.

– Næsehorns-horn produceret i laboratorier er så rene som et næsehorn var for 2.000 år siden, hævder Matthew Markus.

Ikke alle er lige begejstrede

Susie Ellis, Executive direktør for International Rhino Foundation siger:

– Salg af syntetiske horn vil ikke mindske efterspørgslen efter ægte næsehorn-horn. Tværtimod. Det kan føre til mere krybskytteri, fordi det øger efterspørgslen efter “den ægte vare”.

– Desuden er produktion af syntetisk horn med til at opmuntre til brug af næsehorn som medicin, selv om videnskaben ikke understøtter nogen medicinske fordele, slutter direktøren for International Rhino Foundation.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »