Skibby Både ApS. har anlagt et bassin, hvor potentielle kajakkøbere kan teste kajakken og finde frem til den optimale model

Af Henning Kørvel

Ugentlige kajakkurser i sommerhalvåret i Roskilde Fjord for potentielle købere af kajakker trak tænder ud hos Skibby Både Aps., der forhandler kajakker sideløbende med at producere Mopa. Men nu er de tidskrævende demonstrationer og kurser i Roskilde Fjord historie.

Skibby Både Aps. kan nu tilbyde kunder at teste kajakken i et nyanlagt 11 meter langt, tre meter bredt og 60 centimeter dybt bassin ved siden af forretningen i Skibby Hovedgade. – Når folk har fundet den kajak i vores udvalg, de kunne tænke sig, kan de straks prøve at sejle i den i bassinet.

– Afprøvningen giver også mulighed for at finde den helt rigtige kajak. Ved udvælgelsen af kajak er mange ofte umiddelbart tilbøjelige til at udse sig en for stor model, siger Nils Bierre Hansen, der 1. januar i år solgte Skibby Både Aps. og Mopa til Michael Andersen, men stadigvæk har sin gang i forretningen og på værkstedet, indtil den nye ejer er klar til at tage over på fuld tid.

Kajakker og kajakroning er trendy. Men selv om kajakker vinder frem i strandjagten og i en vis udstrækning tager over for skydepramme, så mener Nils Bierre Hansen dog ikke, at antallet af danske jægere, der bruger kajak til navnlig trækjagt, overstiger en snes stykker. Og fælles for de søværts jægere, der har en kajak, gælder det efter hans opfattelse, at de har andre fartøjer ved siden af kajakken.

Men når det drejer sig om hard core strandjægere, der benytter kajak, så tror jeg ikke, antallet er større end en håndfuld, vurderer Nils Bierre Hansen. Og nogle af disse jægere har flere kajakker og skydepramme liggende forskellige steder, som bruges på skift efter vejrforholdene.

Oasis findes i to størrelser, henholdsvis 4,25 og 4,30 meter. Sidstnævnte model er baseret på folk med større fødder end 44, og generelt set anbefaler Bierre Hansen plastickajakker til strandjagt, mens kajakker af glasfiber er for hard core motionsroere.

– Personligt er jeg meget fascineret af kajakker, og mener, at det for strandjagtbegyndere er ideelt at tage ud i kajak for at tage bestik af, hvad der sker i fjorde og vige.

Fordelen ved at benytte kajak er, at man kan tilbagelægge seks-otte kilometer på en time, hvilket ikke er muligt med en skydepram.

Desuden er fuglene vant til at se kajakroere, og forbinder dem derfor ikke med fare, siger Nils Bierre Hansen, der ser frem til den første hele sæson, hvor folk kan teste kajakkerne i det nyanlagte bassin i tilknytning til forretningen, og han kan spare den tid, der før gik med kajakkurser i fjorden.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »