Fasanens forårsshow er visuel vitamininsprøjtning i et endnu koldt forår. Men det er med fasanens farverige opvisning, som det er med jagt. Det kan ikke forklares, kun opleves

Af Michael Sand

Det er nu Danmarks største og mest prangende hønsefugl skal opleves. Og selv om den kun har agerhønen at sammenligne sig med i kategorien hønsefugle, er fasanen også i den absolutte superliga for Danmarks mest farverige fugle. Den overgåes næppe af nogen. Men … vil nogen måske sige, den er jo heller ikke rigtig dansk.

Men dansk eller ej. De farverige fasaner byder altid på festlige indslag i en grå dagligdag. Et indslag som de færreste vil være foruden.

Ikke mindst jægere har taget den indførte art til sig og gjort den synonym med dansk jagt. Hvad var jagt uden fasanen? Ja det kan man næsten ikke forestille sig. Og det uanset om man er klapjagtsjæger, hundesportmand eller blot ganske almindelig allround jæger med appetit på alt det, som dansk natur nu engang byder på.

Store oplevelser

Men også medborgere, som ikke er til jagt, kan navnlig i denne tid få farverige naturoplevelser i verdensklasse.

Fasanen har aldrig lært udtrykket “less is more”. Den naturlige selektion og fasanhønernes smag for farverige bejlere har betydet, at fasankokken med tiden er blevet til en visuel vitamininsprøjtning til glæde for mange andre end blot fasanhøner.

Farverne i dagens foto må man dog selv forestille sig. Eller endnu bedre: Opleve dem derude netop nu, hvor fasanen er flottere end nogensinde.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »