Hvor udsættes der fasaner i Danmark? Oversigt tegner tendenser og påpeger opsigtsvækkende afvigelser

Udsætning af fasan: Her udsætte de – oversigt over udsætning fordelt på postnumre i Danmark

Af Redaktionen

Der skydes ikke mange fasaner i Vestjylland, hvorimod Østdanmark er kendt for fremragende fasanjagt og vildtparader, som man sjældent ser i det vestlige og nordlige Jylland. 

Jordbundsforhold, klima og landskab i kombination med vildtpleje målrettet netop fasaner angives ofte som forklaring. 

Med langt fra alle nedlagte fasaner er vilde fugle, klækket under en fasanhøne i naturen og i regnestykket skal dog også indgå udsætning. 

LÆS mere om FASANJAGT

På Fyn og Sjælland udsættes der langt flere fasaner end der gør i resten af landet. Måske fordi forholdene er bedre til fasaner på øerne. Måske fordi der er tradition for fasanjagt, hvorimod man i Vestjylland og store dele af Nordjylland retter krudtet mod hjortevildt og snepper etc. når der afvikles selskabsjagt. 

Bemærkes bør det dog, at Nordjylland kendetegnes ved at ret broget billede, når man område for område ser på hvor i regionen, at der  er tradition for udsætning af fasan.

LÆS OGSÅ: 

EJENDOMME MED FASANJAGT ØGER NATURINDHOLDET

Udsætning af fasan

I nogle områder er antallet af udsatte fasaner på niveau med de områder på Fyn, Sjælland samt Lolland og Falster, hvor der udsættes flest fasaner.

I de områder, opgivet ved fleste udsatte fasaner, er spændet i DCE’s  opgørelse herunder dog opgjort til hele 5.000-45-000, hvilket kan sløre billedet en del.

Tankevækkende er dog, at der i Nordjylland er fire postdistrikter, hvor der i dag udsættes lige så mange fasaner, som der gør på øerne.

LÆS også:
UDSÆTNING AF VILDT – LÆS REGLERNE HER

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »