Amerikansk teenager på 19 år får bøde på US 20.000 – svarende til cirka 130.000 danske kroner – for skyde en Moose uden tilladedelse under hans jagt på elk (Wapiti)

Af Redaktionen

I følge Fox.news fik vildtbetjente i Colorado et tip om, at der var nedlagt en moose( nordamerikansk elg) uden for jagtsæsonen.

Vildtbetjenten fra Colorado Parks and Wildlife (CPW) fandt kuglen fra en cal .270 i det fordærvede elgkød og via fodspor i sneen lykkedes det dem at identificere en 19 år gammel jæger, der indrømemde, at han havde skudt elgen under jagt på Wapiti/elk. (Nordamerikansk kronvildt)

Den  unge jæger forklarede sig med, at han pga stor afstand havde taget fejl og antaget, at det var en Wapiti, som han skød til.

Jæger blev dømt for flere brud på lovgivningen og havde bl.a. ikke licens til den store elgtyr. Han fik udover en bøde på samlet næsten 20.000 US frataget alle jagt- og fiskeprivilegier i en fem år periode. Forbuddet gælder i 47 nordamerikanske stater.

” Vi har forståelse for, at der kan ske fejl under jagt og at uheld er undgåelige, men vi forventer, at jægerne straks tager ansvar for deres handlinger”

Det udtaler Jeff Behncke, CPW District Wildlife Officer i en pressemeddelelse, hvor han understreger, at langt de fleste jægere opfører sig ordentlig og følger gældende etik og lovgivning.

Hvis den unge jæger staks var gået til bekendelse, var han formentlig sluppet med en både på cirka 70 US lyder det i følge Behnke.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...