Den globale finanskrise har sat sine spor hos Namibias safariselskaber og individuelle udbydere af trofæjagt.

Gennem de seneste senere år har Namibia oplevet en betydelig stigning i antallet af trofæjægere, der booker deres livs oplevelse i netop Namibia. Årsagen hertil skyldes blandt andet landets relativt lave kriminalitet, sammenlignet med de andre store destinationer i det sydlige Afrika, en, efter afrikanske forhold, effektiv infrastruktur, politisk stabilitet og en positiv indstilling overfor jægere.

Desuden er de Namibiske jagtudbydere og PH’er kendt for en høj etisk standart og professionel, veluddannet personel. Traditionelt har især tyskere været trofaste besøgende, da Namibias fortid som tysk koloni sikrer stor udbredelse af det tyske sprog. I de sidste 10 år er antallet af tyske jægere der årligt besøger landet steget fra 1490 til 1905. Skandinaver og herunder specielt danskere er også flittige gæster i Namibia.

Men især de amerikanske jægere har fået øjnene op for mulighederne i Namibia. Således er de amerikanske besøgstal i samme tiårs periode steget fra 155 til 1516 og Namibias regering gør da også en ihærdig indsats for at styrke jagten. Ved Safari Club International’s (SCI) 2009 konvention i Reno, Nevada var Namibias miljø- og turistminister, Nandi-Ndaitwah, på besøg i tre dage, hvor han havde møder med ledere fra SCI og de 36 Namibianske jagtudbydere.

Men på trods af blandt andet dette energiske fremstød, er udsigterne for den kommende sæson skuffende. Der meldes om 15% nedgang i bookings og endda cancelleringer af forudbestillinger for 2009 og 2010. Det er først og fremmest mellem og lavpris rejserne, det går ud over, hvorimod de dyrere safarier synes mindre påvirkede. Air Namibia har også oplevet en 15% nedgang i forudbestilte rejser, noget der vil påvirke hele industrien, da ca. 80% af de besøgende jægere anvender Air Namibia.

Statistikkilde: Namibia Economist.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »