– Dyret på fotografiet er ikke en ulv, men en hybrid af den type, som Bernerkonventionen fastslår, bør fjernes så snart disse optræder i naturen, lyder det fra professor Eirik Granqvist

Af Redaktionen

– Sandsynligvis er det en tjekkisk schæfer, som er blevet anvendt i produktionen af disse hybrider, som også ses i Tyskland.

Det siger professor Eirik Granqvist, Finland til det svenske Infocentrum.se, som har set nærmere på det fotofælde-foto, der har startet en debat i Sverige.

Læs mere om den finske professorer her: EIRIK GRANQVIST

Infocentrum.se har bedt professoren se nærmere på billedet af den danske ulv, som blev optaget i en midtjysk fotofælde på et af Naturstyrelsens arealer.

LÆS MERE: Ulven gik i foto-fælden

Fotofældebilledet er blevet gransket af svenske ulveeksperter, som mener, at det ikke er en ulv, der optræder på billedet. Derimod er der tale om en hybrid – altså en krydsning mellem en ulv og en hund.

LÆS MERE: Er ulven, der gik i fotofælden, en bybrid?

Den finske professor, som bl.a. har en fortid som zoologisk konservator ved Zoological Museum of the University of Bergen, mener ikke, hybriderne er kommet til Danmark ved egen hjælp.

– Disse hybrider er sikkert blevet hjulpet, udtaler han til det svenske medie og oplyser at “produktion af hund/ulv hybrider synes at være big business”.

Eirik Granqvist beklager denne udvikling, da han hævder, at den stigende forekomst af hybrider i naturen betyder, at ulve er på vej til helt at blive udryddet i Europa.

– Under naturlige forhold krydser ulve og hunde ikke. Tværtimod er det mere sandsynligt at løse hunde bliver dræbt af ulve. Havde ulve og hunde haft for vane at parre sig med hinanden, havde ulven sandsynligvis været udryddet for tusindvis af år siden.

– Første hybrid-generation forekomme derfor under kontrollerede forhold i fangenskab, lyder det fra den finske professor, der hævder, at ulven i Europa er ved at helt at dø ud pga hybrider.

Professoren mener, at hybrider så hurtig som overhovedet muligt bør fjernes fra naturen, da de truer med at forurene den truede og oprindelige ulvestamme og til den svenske hjemmeside siger han:

– Dyret på fotografiet er ikke en ulv, men en hybrid af den type, som Bernerkonventionen fastslår bør fjernes, så snart disse optræder i naturen.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »