Finsk ulveekspert er tilsyneladende lokket i regulær fælde, da han dumpede en opdrættet og stambogsført ulv, som han betragter som en ægte hybrid …

Af Redaktionen / Foto: Matthieu Ever

Det er ikke kun ulve, der kan risikere at gå i en fælde. Det samme kan ulveeksperter.

Meget tyder således på, at den finske konservator og professor Eirik Granqvist tilbage i 2014, trådte i en regulær fælde.

Det viser sig nemlig, at danske Dorthe Rasmussen sendte professoren et par ulvebilleder, som hun gerne ville have professorens vurdering af.

Er det ulv, eller er der blandet hundeblod i dyrene på de to billeder. Dette ville Dorthe Rasmussen gerne have svar på.

Men den danske ulvekyndige vidste godt, hvad billederne forestillede.

Ulvebasse2

Ville teste viden

– Jeg så et af Granqvists foredrag på nettet omkring hans teorier omkring ulv og hybrider, og tænkte, at jeg ville teste hans viden, fortæller Dorthe Rasmussen til Netnatur.dk

Dorthe Rasmussen har specialiseret sig i fangenskabsulve, som hun har arbejdet med siden 2005. Hun har i en årrække været ansat ved Polar Zoo og har bl.a. studeret de socialiserede ulve i Kolmården Djurpark i Sverige

– Jeg sendte derfor billeder af to fangenskabsulve, som jeg viste var rene ulve. Men det undlod jeg at fortælle ham.

– Det første billede er af en ulv, som hed Gaida. Hun blev født i Riga Zoo og blev efterfølgende sammensat med en hanulv ved navn Nanok, som har svenske gener.

– Det andet billede er af en tæveulv ved navn Ilja, som er et afkom fra Nanok og Gaida født i 2010.

– Jeg valgte bevidst disse to forskellige billeder, da Gaida viser oprejst hovedstilling og Ilja viser en hovedstilling, der følger hendes rygrad.

Overraskende svar

Stor var overraskelsen alligevel, da Dorthe Rasmussen senere modtog svar fra den finske ekspert.

– Billederne forestiller hybrider, forklarede Granqvist i en mail til Dorthe Rasmussen.

– Dyrene har dog mere ulv i sig end hund, oplyste professoren, som begrunder sin antagelse med, at farvemønstre og hårkonstruktionen er meget hundeagtig.

Desuden bemærkede han, at de hvælvede pander samt ørerne var meget hundeagtige. Størrelsen på øjnene mente professoren også pegede i retning af indblanding af hundeblod.

Netnatur.dk har bedt den finske professor om en kommentar til genetikken hos ulve holdt i fangeskab.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »