Skovflåt med TBE-virus, som kan medføre hjernebetændelse, spreder sig og der advares mod særlig farlige områder

Af Redaktionen 

Går turen til Tisvilde Hegn, skal man være særlig opmærksom på ikke at blive bidt af flåt. Flåt med TBE-virus er meget høj i området. Både hos nymfer og  voksne flåter.

Det oplyser Københavns Universitet og Statens Serum Institut. 

LÆS også: 

FLÅT MED TBE NU OGSÅ PÅ SJÆLLAND

På denne baggrund har myndighederne besluttet, at lukke en naturlegeplads i området med henblik på at flytte den til et område, der er undersøgt og erklæret fri for flåt smittet med TBE.

I 2019 har man registreret fire tilfælde fra skovområdet ved Tisvilde Hegn, og herunder to, som man mener kan kan henføres til flåt fra området omkring naturlegepladsen. 

Hvis man færdes i området omkring naturlegepladsen i Tisvilde Hegn, er derfor særlig stor risiko for at blive bidt af en flåt, der bærer hjernebetændelsessygdommen TBE (Tick-Borne Encephalitis, Centraleuropæisk hjernebetændelse).

Men ikke kun på selve legepladsen, skal man være opmærksom. 

Risikoen for at blive bidt af en flåt med TBE vurderes stadig som usædvanlig høj i området, der grænser op til naturlegepladsen. Derfor skal personer, som færdes jævnligt i og omkring Tisvilde Hegn, være meget opmærksomme på at beskytte sig mod flåtbid.

LÆS også: 

FLÅTVIRUS FØRER TIL DØDSFALD BLANDT SMITTEDE

Overlæge og virusforsker Anders Fomsgaard fra SSI påpeger, at man stadig leder efter andre TBE-områder i Tisvilde Hegn. Samtidig konstaterer han, at forekomsten af TBE i disse år spreder sig i Danmark uden for Bornholm.

Forskerne ved endnu ikke, hvordan TBE har spredt sig, men har fokus på inficerede flåter på trækfugle fra Norden.

Samtidig ser der ud til at være bedre betingelser for TBE herunder klimatiske forandringer, stor bestand af hjortevildt og flere besøgende uden for stierne i skoven.

LÆS også:

RÅVILDT BEKÆMPER BORRELIA

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »