Vagtlæger kimes ned af bekymrede borgere, som er blevet bidt af skovflåt. Borgerne frygter de er smittet med borrelia bakterier, som f.eks. kan føre til  ansigtslammelse

Af Redaktionen

Flåtskræk breder sig og har aldrig været større.

Selv om rødme omkring bidsåret udebliver, kan man åbenbart ikke være helt sikker på, at man ikke er blevet inficeret med Borrelia bakterier. Borrelia kan føre til den frygtede Borreliose.

Læs mere: Borrelia i ny forklædning

Region Midtjylland mener dog, at borgerne er lidt for hurtige til at ringe til vagtlægerne, efter de er blevet bidt af skovflåt.

Niels Guldager, som er praktiserende læge og lægefaglig konsulent i Region Midtjylland bekræfter overfor DR.dk, at der er mange opkald til lægevagten, som relaterer sig til folk, som er blevet bidt af skovflåt, som de frygter, er inficeret med den virus, som kan udløse bollelia.

Flåtskræk breder sig

Er frygten for borrelia, som bl.a. kan føre til ansigtslammelse, ved at skabe panikagtige tilstande? I følge Netdoktor.dk er der ca. 150 tilfælde i Danmark om året.

– Typisk sådan en sommersøndag kan vi registrere, når vi sidder på telefonen i lægevagten, at hver læge på en otte-timers vagt får fem til ti henvendelser fra folk, der er meget bekymrede, siger han.

Niels Guldager advarer mod hysteri og fastholder, at man først skal kontakte lægen, hvis man inden for to uger efter flåtbiddet får rødt udslet, der breder sig som ringe i vandet omkring bidsåret.

For at bekæmpe borgernes flåt-skræk vil Region Midtjylland iværksætte en ny animationsvideo, der bl.a. skal vises på Facebook.

Imens der ventes på denne kan det dog oplyses at lidt rødme af huden omkring flåtbidet ikke nødvendigvis betyder, at man er blevet smittet med Borrelia bakterien. Rødme kan skyldes simpel irritation.

I følge Netdoktor.dk vil kun omkring hver tiende, der smittes med Borrelia udvikle borreliose i nervesystemet fra en uge og op til fire til fem måneder efter biddet.

Symptomerne kan dog være mangeartede, og svære at skelne fra andre sygdomme. Kun meget sjældent vil sygdommen være varig.

Læs også: Borrelia står for fald

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »