Det danske grænsehegnet mod Tyskland møder kraftig modstand fra Flensborg kommune, der detonerer juridisk bombe under grænsehegnet i storbysområdet

Af Redaktionen

Under overskriften “Veto mod grænsehegnet” bringer jv.dk nyheden om, at det danske grænsehegn måske slet ikke kan opføres i et skovområde omkring Flensborg, selv om det berørte skovområde ligger på den danske side af grænsen.

Årsagen er, at Flensborg Kommune i 2006 solgte Kollund Skov, der ligger klos op ad storbyen, til en dansk svineavler, betingede sig, at der ikke måtte opføres byggeri i skovområdet.

Fra gammel tid har skoven været benyttet til rekreative formål af byens borgere og derfor blev salget betinget af, at Flensborg Kommune bevarede vetoret i sager om byggeri i skoven.

Denne vetoret agter kommunen nu at benytte for at forhindre, at det cirka 70 kilometer lange grænsehegn går gennem løvskovsområdet, der i dag ejes af Den Danske Naturfond.

Kritiseres for at være symbolpolitik

Det borgerlige byrådsmedlem Arne Rüstemeier (CDU) ser hegnet som et overgreb mod naturen og landskabet, skriver Jyske Vestkysten.

Derfor vil han i lighed med et stort flertal i kommunen bruge de juridiske muligheder  for at hindre, at der bliver sat hegn op grænseovergangen ved Skomagerhus ved Kollund Skov.

”Sådan et hegn hører ikke til ved Skomagerhus, der er et symbol for Europas fredelige forening”,

mener Arne Rüstemeier.

Flensborg Byråd detonerer bombe under vildsvinehegn

I Flensborg kommune ser man det danske grænsehegn som ensidig symbolpolitik. KLIK og læs mere om SVINEPEST

Synspunktet bakkes op af overborgmester Simone Lange, der ser grænsehegnet som symbolpolitik.

I stedet for at Danmark træffer deres egen afgørelse, mener hun, at man i stedet burde bruge det danske-tyske samarbejde til at finde en fælles løsning, der hviler på et fagligt solidt grundlag.

KLIK og læs også: VIL EU-KOMMISSION KRÆVE OPSÆTTELSE AF VILDSVINEHEGN STOPPET?

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »