Under eftersøgningen af faldvildt i og omkring det område, som de tyske myndigheder har afspærret i Brandenburg, har man konstateret flere inficerede vildsvin

Af Redaktionen

Ifølge en talsmand fra sundhedsministeriet i Brandenburg, Gabriel Hesse, er der indtil nu fundet i alt 5 døde vildsvin, som er bekræftet smittet med afrikansk svinepest (ASP).

Der er modstridende oplysninger omkring, hvor de nye fund nøjagtigt er gjort. DJZ mener, de nye fund er gjort uden for det kerneområde, som myndighederne har afskærmet med et elektrisk hegn siden i lørdags, hvor myndighederne også forbød al jagt og og alle landsbrugs- og skovaktiviteter.

Officielle myndigheder skriver, at fundene er i det afspærrede kerneområde. Der er indtil videre ikke nogen oplysninger, om myndighederne nu vil udvide det eksisterende kerneområde, hvis det viser sig, at de inficerede dyr er fundet uden for.

Inden for kerneområdet er der 182 landbrugsbedrifter med til sammen 33.000 hektar, som for øjeblikket hverken må høste eller så. Alle svinebedrifter i området har tillige forbud mod at udføre svin fra området.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »