Enestående og prisvindende film om fluefiskeri efter fisk så store, at de i folkemunde går under navnet flodens elefanter

Af Redaktionen

Fisketurisme med fokus på fluefiskeri i Afrika har de seneste år fået mere og mere opmærksomhed.

Den prisvindende film Capitaine af Johann Forster og Black Water vil uomtvistelig sætter endnu mere fokus på kontinentets på flere områder ret ukendte muligheder for alverdens entusiastiske fluefiskere. 

Fiskeriet i den prisvindende film foregår i Vestafrika, i det nordlige Cameroun i floden Faro, hvor man stadig kan opleve uspoleret ødemark omend krybskytter i et eller andet omfang udgør en slange i paradiset. 

Det er især den legendariske nilaborre, der er målet for den lille gruppe fluefiskere, som vi følger gennem filmen. Og hvor stor en nilaborre kan blive, vil vi ikke løfte sløret for her. Men der er naturligvis en årsag til, at de opnået kaldenavnet flodens elefanter. 

Men floden Faro byder også på Tigerfish i størrelse meget stor.

En dronepilot spotter f.eks. en tigerfish, som da den passerer en gruppe flodheste, får dronepiloten til at ryste på hænderne. Fisken menes at måle på den gode side af en meter. 

En stor del af fiskeriet foregår om natten – med backup i form af guide med storvildtriffel. Blot for en sikkerheds skyld.

 

Formålet med rejsen og filmen er at åbne alverdens øjne for fiskeriet i Cameroun og via fisketurisme skaffe indtægter, der kan finansiere dyrelivet i den store nationalpark.

Herunder i særdeleshed den cirka 120 km lang strækning af den fiskerige Faro River, der bugter sig gennem Faro Nationalpark.

Johann Capita er en må se film for alle der elsker fluefiskeri – men også for alle dem, der sæter pris på vild og uspoleret natur fra et hjørne af Afrika, som ofte står lidt i skyggen af de mange filmoptagelser som præsenteres fra det mere vildtrige østafrika. 

,,

 

 

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »